| OvidiuB12 a întrebat:

doresc sa achizitionez un dog argentinian cu parinti din pedigree, rasa pura etc...Am dat un search pe google, am vazut cateva site-uri apoi am citit pe unele forumuri despre acele stie-uri cum ca acei caini au avut probleme unii au si murit. Ce imi recomandati, de unde sa ii achizitionez, de la firme sau de la simplii crescatori?(cum imi pot da seama daca sunt oameni seriosi si nu bisnitari care sa imi vanda cainele iar a doua zi sa moara). As dori de asemenea sa imi dati mai multe detalii daca sunteti pe domeniu. Va multumesc! Ovidiu

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Da asa este,canisele (firmele) tin cateii in medii dezgustatoare, nu sunt vaccinati, au purici, boli de care nu le pasa si hrana dezgustatoare.
Eu iti recomand de la un crescator, cand mergi sa vezi de cateii cerele sa vezi si parintii puilor si carnetele cu vaccinuri.
De asemenea cand achizitionezi catelul neaparat sa aiba carnet de sanatate cu vaccinele facute!
Eu iti recomand sa-i spui treaba asta unui veterinar si daca poate sa iti arate cum ar trebui sa arate carnetelul de sanatate al unui catel pe care vrei sa il cumperi.
De altfel sa iti arate si certificatul de Pedigree ca dovada ca este din rasa pura.
Atentie! Pedigree-ul este de tip C nu dovedeste ca catelul e de rasa pura in special, ci pentru ca a fost dus la cateva concursuri de caini (juriul l-a vazut de mai multe ori si ia acordat pedigree-ul).
Sa fie de tip A sau B!
Scrii pe google: Certificat Pedigree si vezi cum arata.
Evident un catel cu pedigree va costa mai mult decat unul fara pedigree.
Mult Succes si O zi placuta!

0 răspunsuri: