anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

eu stau la curte si as dori sa imi iau un caine de paza.Un caine pe care ma pot baza ca nimeni nu va intra si nimic nu se va fura.Eu nu ma pot decide intre :pitbull,bullterrier, rotweiller,
boxer.
Ce imi recomandati?
Multumesc

8 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Ciobanesc german. Nu degeba sunt cainii preferati de politie.

| Anonymous1988 a răspuns (pentru N0xEterniS):

Ciobanestii germani sunt preferatu de politie deoarece au simtul olfactiv foarte dezvoltat.winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pitbullul nu e caine de paza.
Eu iti recomand sa pui o camere de supraveghere undeva la vedere, ar fi mult mai utila ( daca scopul tau e sa iti protejezi casa) vei iesi si mai ieftin ( nu vrei sa stii cat costa sa antrenezi un caine de paza)

| Anonymous1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu vreau camere deoarece eu am copii si nu m-ar ajuta cu nimic
Vreau un caine care sa protejeze casa si copii si chiar nu ma intereseaza pretul dar multumesc frumos happy

| anonim_4396 explică (pentru Anonymous1988):

In cazul asta, ciobanesc german, nu creste la fel de mult ca un doberman, nu e agresiv neprovocat, e un caine inteligent.
Ideea esentiala e sa nu cumperi un caine de la crescatori si samsari, ci de la o canisa reala, care ofera pedigree ( certificat de autenticitate a rasei), asta ca sa te alegi chiar cu ce vrei, un caine de rasa pura si nu un metis care seamana cu o anumita rasa si care poate avea orice fel de comportament. ( de la speriat, traumatizat pana la agresiv si cu stapanul) Si foarte important, sa-l educi si sa-l dresezi si sa nu lasi copiii ( daca sunt mici 1-6 ani) singuri cu cainele.
Succes happy.

| Anonymous1988 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca il socializez de pui cu pisica atunci cand va fi mare i va face ceva?

| anonim_4396 explică (pentru Anonymous1988):

Socializarea cu gaini, pisici, alti caini si orice animale ai, e absolut necesara si trebuie facuta cat mai devreme ( dupa 2 luni)
Daca ai gaini ai mare grija de ele, ciobanestii germani iubesc sa le manance de vii.
Nu iti pot garanta ca 100% sigur socializarea inseamna ca nu va ucide pisici, depinde si de caine si de cat efort depui, dar e cea mai buna sansa.

| NatiNatalia10 a răspuns:

Nu boxer.Numai lătra.Nu e eficient, lătra de zici ca vrea sa te omoare dar când intri in curte nu îți face nimic