Am ingrijit un an un corb din asta.Se gaseste tot mai rar pe la noi.Cand l-am primit a fost un ghemotoc mic, negru cu o pata alba pe piept.Haios nevoie mare, un mancau la fel de mare, mi-a facut la gropi in gradina ca puteam planta o livada intreaga.Cand ascundea ceva facea cate o groapa de ziceai ca voia sa puna acolo un elefant.Are nevoie de spatiu mare, a crescut fantastic de repede si a devenit luna de luna tot mai puternic.La un an de zile l-am dus la un coleg la munte langa Vatra-Dornei la ferma lui.I-a alergat toti viteii si mieii de le-a trebuit o zi sa le stranga la loc.Acum s-a cumintit(pedeapsa suprema=lantul cateva zile) si e un extraordinar caine de paza.Este foarte prietenos si devotat fata de membri familiei, neincrezator fata de straini.Desi e masiv nu e greoi deloc, foarte agil spre surprinderea tuturor.La un an cand l-am dus la munte avea in jur de 50kg.Latratul e extrem de puternic, vorba cea se aude-n sapte sate.Curajos,se bate cu toata gasca din padure, lupi, ursi, rasi, sau ce lighioane ormai fi pe-acolo.Sant nespus de bucuros sa mai aud ca mai sant iubitori de corb. Dragostea ta fata de el va fi rasplatita inzecit.
Se poate sa imi dai si mie id tau te rog sa vorbim mai multe?
Ia aici si citeste : http://www.animale.ro/caini/ciobanesc-romanesc-corb-partea-i