| Anonimulplictisit a întrebat:

Salut TPU. Ieri am adoptat o pisică birmaneză, dar cum am ajuns acasă s-a ascuns și stă acolo și refuză să mănânce sau să bea apă. Ce să fac? Ar trebui să mă îngrijorez? Ar trebui să o duc la veterinar?
Vă rog vreau un răspuns urgent. Ofer fundiță!

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

E o stare normala in primele zile dupa adoptie, pisicile sunt teritoriale si cand le muti intr-un loc total necunoscut pentru ele, se panicheaza si se ascund pana se obisnuiesc.

Lasa-i apa si mancare uscata (boabe) la indemana, le gaseste ea peste noapte, dar nu una langa alta, un pic mai la distanta si pregateste niste pliculete de alea lungi cu "snack-uri" pasta sa o "momesti" si sa-i dai din mana cand isi face curaj si iese ca sa se obisnuiasca cutine. De asemenea o litiera cu nisip curat.

Trebuie sa ai multa rabdare in primele zile, daca mai ai contact cu fostul proprietar, vezi daca poate sa iti dea ceva cu care e obisnuita si are mirsul ei, o paturica sau o jucarie, asta o sa o calmeze foarte mult.

| Anonimulplictisit explică (pentru Korkodeln):

Multumesc am vorbit cu fostul proprietar și mi-a spus ca așa e la început. I-am lăsat hrană umedă și apă în boluri diferite, și de asemenea puțin mai în colo litiera cu nisip.
O să îi mai cumpăr eventual niște jucărioara sau ceva.
Mulțumesc mult pentru răspuns

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Este ceva normal. Nu cunoaste locul si mai dureaza pana se adapteaza.
Va veni ea singura la mancare si apă.

| Violleta2022 a răspuns:

Pune-i mancarea si apa jos si pleaca din camera si revino dupa 2-3 ore, fiindca ea va iesii la un moment dat si va manca daca este singura, fiindca este foarte stresata si speriata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic. Pisica are nevoie de timp sa se obișnuiască cu locul

| Cinic a răspuns:

Nu trebuie sa iti faci griji. Cu timpul se va obisnui cu tine si cu locul unde sta.

| Anonimulplictisit explică:

Să o *