| Sabiina a întrebat:

Ieri am primit un catulus maidanez cam de o luna. In weekend a fost ok caci am stat numai cu el. Insa am observat ca nu prea ii place sa stea singur adica vine mereu dupa unul din membrii familiei, daca il inchid intr-o camera schiauna. Azi-noapte a stat cu mine in camera si a schieunat in continu fiindca nu se putea urca in pat langa mine. Sunt ingrijorata ce va face maine pentru ca de la 8 plecam toti si cel mai repede ajung eu la 2 de la scoala. Adica 6 ore va sta singur si mi`e teama ca o sa scheune in continu sau pur si simplu o sa devina trist din cauza asta. Va rog daca aveti vreo solutie in legatura cu problema mea sa ma ajutati. Daca va pricepeti lasati`mi id`ul printr`un mesaj. VA ROG RASPUNDETI DACA VA PRICEPETI. Multumesc mult. puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| ICPreda a răspuns:

Salut!
Cainii percep toate genurile de sentimente la fel ca si oamenii, implicit si mila! Daca nu ar avea sentimente atunci de ce plang cand sunt lasati singuri? De ce se bucura cand ne jucam cu ei? De ce devin nervosi cand ii suparam?!
Si catelul meu a fost galagios in primele zile, mai ales noaptea cand ramanea singur in baie. Pe toata durata zilei statea in picioarele mele, unde mergeam eu hop si el! Trebuie invatat sa petreaca timp singur, chiar daca sunteti voi acasa, lasati-l undeva singur, nu incuiat, pentru cateva minute. De asemenea nu il invata cu tine in camera, il vei dezvata de acest obicei cu greu. El trebuie sa aiba culcusul lui separat unde ii lasi si cateva jucarii care il vor tine ocupat, gen: o minge care piuie, o sfoara, jucarii din cauciuc tare. Chiar daca plange, trebuie sa fi puternica si sa il lasi singur, ii poti vorbi din alta camera, sa-ti auda vocea dar atat. Se va potoli in timp. Cainele meu s-a obisnuit singur dupa mai bine de o saptamana! Cand plecam la cumparaturi sau in vizita la prieteni, il bagam in baie, ii aduceam toate jucariile si puneam 2 tabureti sa blochez iesirea dar niciodata nu l-am incuiat.
In speranta ca ti-am putut fi de ajutor iti doresc o zi placuta!

5 răspunsuri:
| Zebastian a răspuns:

In primul rand nu il trata ca pe un om... caini nu percep la fel ca oameni mila... desi o sa ti se para dur sfatul meu crede-ma casa e cel mai bine : cand incepe sa sceauna pur si simplu ignora-l chiar daca iti este greu, iar cu statul singur nu iti fa probleme se va obisnui (dupa cum ai zis tu are o luna, pana acum a stat numai cu mama lui si cu fratii/surorile lui ii este greu la inceput)

| AlexandruAlbertin a răspuns:

Poti sa il duci la vecini pana se va obisnui

| VesnicRatacitore a răspuns:

este mic. sa obisnuit cu tine si ii este dor de tine. creazai un sentiment de siguranta. observa ce ii place. sper ca te-am ajutat

| AdYtZu2 a răspuns:

1. I-ati un al doilea catel.
2. Pentru binele lui ai putea sa-l dai la cineva cu mai multi catei.
Deoarece ar putea cadea in depresie si nu ar mai manca deci ar muri

| CrowUp a răspuns:

Pai pune-i jucarii, normal...apa mancare...si atat