Bun de paza si destept poate si-un maidanez, in plus e mai rezistent la boli si nu e pretentios la mancare.Am 4 caini, de rase diferite, dar maidaneza e de departe cea mai isteata. Daca vrei neaparat caine de rasa, asculta sfatul lui beniamin 1994 ...Alegerea iti apartine.Sa te bucuri de el, oricare ar fi alegerea ta.
Ciobanesc carpatin e la fel de bun
Ia-ti un caine cu blanita deasa daca il vei tine afara. Pt paza, tot un ciobanesc german ti-as recomanda si eu.
Nu iti lua Pit Bull sau Amstaff cum recomanda unii. Sunt caini f blanzi si iubitori cu oamenii... La mine acasa orice hot e bine-venit.
De asemenea, si ideea cu Rottweilerul e destul de buna. Sunt caini mari, impunatori si destul de rezistenti, insa pot avea probleme displazia de sold si mai mult te chinui cu ei.
Si-ar mai fi si Ciobanescu Caucazian. Sunt f mari, foarte rai si foarte buni caini de paza. N-o sa aiba nimeni tupeu sa-ti calce in curte. Problema este ca pretul lor e destul de piperat.
Eu iti recomand un pitbul american terrier si un rottweiler talie mare crede-ma nimeni nu mai intra.Eu ii am pe amandoi nimeni nu poate intra in curte.
1. Rottweiler
2. Ciobanesc German
3. Ciobanesc Carpatin care e super jucaus si invata repede.
4. Bulldog
Dar un maidanez e convenabil il poti lua dupa strada fata de rottweiler sau bulldog care dai milioane pe ei. Maidanezu e mai destept si nici pretentios la mancare. Apropo : Rottweileri la batranete innebunesc si-si ataca stapanu.
Ciobanesc mioritic carpatin, cu siguranta nu se va baga nimeni pe el, chiar daca este pentru pazitul oilor
Mda am ales cg. tu ce caine ai?
Eu am dar la tara! stau la bloc si la casa(casa fiind undeva la munte mi-am luat un caine pe masura sa ma protejeze de ursi) eu am un ogar!
Ogar nu mi se pare deloc pe masura il face un cg praf pe ogar
Eu iti sugerez, CaineLup, este destept, devotat si posesiv (daca intra cineva strain il "rupe"). Acest caine a fost transformat din lup prin compania si dresajul oameniilor. Dupa cum stim, lupii sunt inteligenti.
Mastiff napoletan e foarte bun pentru paza, pitbull, rottweiler, mastiff tibetan