| andreienciu a întrebat:

Salut TPU

M-am tot uitat la rase de caini si am gasit rasa Boxer, asa ca m-am gandit sa-mi iau unul ( vara viitoare sa ma pot ocupa de el sa-l invat "anumite reguli" )
Stau la apartament cu 2 camere, dar o sa ma mut la casa sau la alt apartament cu 3 cam.
In fine sa revin la boxer eu pot sta cu cainele afara dimineata pe la 5-6 si dp dupa amiaza si seara cam pot sta cu el 2-3 ore minim pe zi (luni-vineri) sambata pot sta toata ziua afara cu el.
Am experienta la caini cat de cat socializez mult stiu cum sa-l invat trucuri

Eu am 13 ani si nu stiu daca e periculos boxerul, trage tare in lesa, sare la toti can merg cu el pe strada? Sau depinde cum il invat?

Scrieti-mi pls din proprie experieta si app nu imi dati de ex rasp cu : ia-ti bichon, pudel sau caini din astia

Cel mai bun raspuns primeste funda

Răspuns Câştigător
| Onlymeandmydog a răspuns:

Pai nici cu un labrador nu e chiar asa usor. Sunt caini foarte enegici(unele exemplare pot face exceptie). Cainele meu e English Cocker si in fiecare zi ajung pe la 2-3 acasa(sau mai tarziu) si nu sta tocmai linistit cat timp lipsesc eu. Acum are 1 an si 3 luni si il am de anul trecut din august, asta inseamna ca anut trecut scolar veneam acasa si gaseam dezastru(in adevaratul sens al cuvantului). Imi lua cel putin jumatate de ora ca sa adun si sa matur holul si bucataria(nu am usa intre ele asa ca el sta acolo ziua caci nu are chiar atat de multe de distrus). Labradorul e mai mare decat Cocker-ul meu si daca al meu lasa doi pumni de par intr-o zi pe jos, nu vreau sa-mi imaginez cat ar lasa un labrador. Eu nu iti spun sa nu iti iei unul, dar, sincer, nu e de tinut in apartament, mai ales lasat atata timp singur. Alege ceva mai linistit si cu mult mai putin par, care sa nu aiba nevoie de atata periaj zilnic. Nu doar ca l-ai cam chinui cu atat de putin spatiu, dar cel care va avea mult mai mult de suferit esti tu. Daca ar fi sa pot da timpul inapoi sau sa imi schimb cainele, evident, nu as face-o pentru ca m-am atasat foarte mult de el, dar imi doresc sa nu fi ales o rasa cu blana de lungime medie, rasele carora le cade parul abundent sunt un chin pentru cineva care sta in apartament, in schimb cele care nu naparlesc si cainii cu parul scurt sunt cele mai ok.

8 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

13 ani cu un caine de natura agresiva. ala e un caine facut pentru paza si protectie. deci da, musca, da va fi agresiv fata de alta lume/alti caini.

boxerul nu e caine de companie sa il inveti trucuri. e un caine neincrezator in straini cu un comportament dominant. adica ori te impui tu ca mascul alfa ori vei fi c**va unui caine.

daca il educi de mic, te impui ca stapan (fara violenta), il socializezi cu straini si alte animale nu va fi agresiv, sau nu chiar atat de agresiv. o dai in barci cu varsta cainelui intre 2-18 luni si vei avea o bestie. ala nu e un caine de companie. nu danseaza la comanda. creierul lui e fixat pe paza si protectie dupa maturitate

| GioglovanA a răspuns:

Si Labradorul e cam aceiasi mancare de peste, te impui sau te-ai lins pe bot.Eu merg frecvent la dresaj cu cainele meu(Husky) si pot spune ca Labradorul este un caine excelent, DACA ESTE DRESAT CORECT!(cum a spus si Johny)+are nevoie de multa miscare.La 13 ani, personal nu iti sugerez sa-ti cumperi un caine de talie mare, ca le vei da de furca parintilor tai.In cel mai rau caz achizitioneaza o femela-sunt mult mai usor de dresat si se supun mai usor si repede.Eu am husky mascul si iti marturisesc ca fara un dresaj corect si impunere as fi crescut un bezmetic. Fara supare dar trebuie sa te documentezi serios inainte de ati lua un caine.Plus ca daca iesi pe strada cu el trebuie sa nu iti fie frica de alti caini care vor incepe sa latre sau vor sari la atac.Sincer chiar iti recomand un caine mic la varsta asta.

| andreienciu explică (pentru GioglovanA):

Cainii mici nu-mi plac

| Onlymeandmydog a răspuns (pentru andreienciu):

Asteapta sa mai cresti putin. big grin

| andreienciu explică (pentru Onlymeandmydog):

Pai acu am 13 ani happy si vara viitoare cad o sa-mi iau o sa am 14 deci am crescut laughing)

| andreienciu explică:

De labrador ce zici? smug

| Onlymeandmydog a răspuns:

Ok, dupa raspunsul tau imi dau seama ca esti un copil de 13 ani care se crede "mare adult". Nu e chiar asa usor sa ai un caine.
In primul rand, trebuie sa iti dai seama de ce vrei unul. Un caine nu e ca sa te dai tu mai grozav.
In al doilea rand, nu cred ca tu iti dai seama ca "programul", pe care tu l-ai descris aici, nu va fi respectat.
In al treilea rand, avand 13 ani, presupun ca mergi la scoala ca un copil normal, iar cainele va fi nevoit sa stea singur in jur de 6 ore pe zi minim, 5 zile pe saptamana. Cainii obisnuiesc sa distruga lucruri daca se simt singuri sau daca sunt lasati singuri cu prea multa energie.
In al patrulea rand nu sunt de parere ca un Boxer ar fi potrivit pentru cineva de varsta ta, iar sa dresezi un caine si sa-l inveti sa "faca trucuri" nu e tocmai usor, mai ales daca el este cel care domina.
Ca sa poti afirma ca stii cate ceva despre caini si cum sa ii socializezi etc. trebuie sa fi observat cainii in realitate facand asa ceva, nu doar sa citesti despre ei pe internet.

| andreienciu explică (pentru Onlymeandmydog):

Ok am priceput boxeru nu e pentru mine etc
Dar de labrador ce zici?
La treaba aia ca ma duc la scoala eu stau 5 ore in 4 zile in una stau 6, dar soramea iese mereu mai rapid de ex vineri iese la 10, at cainele nu sta asa mult timp singur
Dimineta m-as trezi cu cainele la 5-6 sa ma duc cu el afara
Iar de trucuri " nu le-am citit pe net "
Am prieteni care au caini si mi-au aratat cum il dreseaza cum procedeaza cand face o boacana, sau face ceva bun etc

App daca mi-as lua un labrador " ar fi mai bine " ptc si unchiul meu are unul (el sta la casa)
Si am stat la el o sapt - doua si am reusit sa-l invat sa-l invat "sezi" si "asteapta"

Ps: sambata o sa aleg si cui ii dau funda