| Andreimacinca1 a întrebat:

Salut TPU! Ma consider fotograf amator.Am un Canon EOS 70D cu obiectivul primit la kit(unul simplu, de 18-55mm).Am mai avut de lucru cu aparatul, cum ar fi de facut poze la nunti si botezuri.Inca de atunci, am inceput sa ma confrunt cu o problema:unele poze imi ies neclare.De exemplu,am facut poze la "Balul Bobocilor", si am de editat foarte mult ca pozele sa iasa decente.Cum pot stopa aceasta neclaritate? Este obiectivul de vina?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Pozele pot fi neclare (sterse, opace) daca:
1. obiectivul este murdar sau are condens pe lentila
2. focusarea nu exte buna:
- lumina este slaba si ai contralumini care defocalizeaza (focusarea automata)
- nu sunt linii suficient de contrastate pentru focalizare (focusarea automata)
- focusarea nu este buna (focusare manuala)
- obiectivul nu este bine fixat

Trebuie sa faci incercari pentru a verifica pe ce culori si in ce conditii aparatul face corect focalizarea automata, iar daca nu merge automat, treci pe manual.

De asemenea, obiectivul trebuie acoperit cu aparatorul de praf cand nu-l folosesti. Periodic trebuie si curatat.

2 răspunsuri:
| soulseeker a răspuns:

Salut, nu este usor sa fotografiezi la evenimente. Trebuie sa inveti mai intai cum sa fotografiezi in modul manual sa intelegi de ce iti ies pozele neclare. Este posibil sa fii avut shutter speed-ul prea mic. Vezi aici cateva delatii despre cum sa fotografiezi prima nunta: https://soulseeker.ro/cum-incepi-sa-fotografiezi-prima-nunta/

| BalaBog a răspuns:

Cele mai mari sanse sunt da ca obiectivul sa fie de vina sau camera are problema la un cip din el ce nu permite foarte bine obiectibul si se ma desprinde