| Tud44or a întrebat:

Mi-am cumparat de 1 zi un ciobanesc german, are 7 saptamani.Are vaccinul dat dar am citit pe un forum ca nu are voie sa iasa afara numai dupa al 3-lea vaccin este adevarat? Este normal sa stea in casa in culcusul lui mai mult timp sa manance si sa bea si cand il scot afara este jucaus fuge dupa mine si il mangai? La urma urmei are doar 7 saptamani. FUNDA!(P.S este foarte destept se maraie cand vrea sa faca treaba mica si treaba mare)

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

1. Schimbarea brusca a alimentatiei ii da peste cap, mai exact se strica la burta si nu e tocmai ideal pentru un pui.
2. Boala se ia prin contactul cu caini nevaccinati sau prin fecalele lor. Si daca a iesit 2 secunde se poate imbolnavi,de aceea, e de preferat cand sta in casa sa stea cat mai departe de incaltaminte. Acum, cum tie norocul. Eu am o pechineza si in vara mi-am luat o amstaffita, pechineza e vaccinata si am lasat amstaffita prin curte, dar tot a fost expusa la risc. Partea buna e ca eu am luat-o de la un crescator adevarat(dintr-o canisa) iar el stie foarte bine cum trebuie ingrijita o femela pe timpul gestatiei si dupa fatare ca puii sa aiba o imunitate puternica, asta fiind armura lor. Daca e luata cine stie de unde riscurile sunt foarte mari.

4 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Nu ai voie sa-l scoti pana la terminarea schemei de vaccinare, mai exact, in jurul varstei de 3 luni+alte 7-10zile pentru umunizare dupa ultimul vaccin. Nu trebuie scos afara sau pus in contact cu alti caini nevaccinati.
E mic, momentan nu face decat sa doarma, sa pape si sa se joace.

| Tud44or explică (pentru RedNose):

Multumesc foarte mult pentru raspuns dar as mai avea 2 intrebari pentru tine:Are ceva daca 2 zile a papat putina mancare pentru adulti pentru ca nu am stiut unde sa ma uit pe cutie si daca are ceva daca il scot pana afara(unde nu se intalneste cu alti catelusi)si isi face treburile in mai putin de 2 minute? Multumesc foarte mult!

| AnaSuricata a răspuns:

Trebuie sa stai cu el acasa pentru a nu lua virusii de alti caini nevaccinati.

| anamariatare a răspuns:

1.Da e adevarat. Poate iesi afara doar dupa al 3-lea vacin.
2.Nu-i da mancare care nu este de acelasi fel pentru ca poate sa vomite mancarea si apa.
3. Tine-l in casa pana dupa al 3-lea vacin!
4.Te poti juca cu el si in casa dar trebuie sa-l dresezi sa-si faca nevoile afara.