Probabil ca de asta nu vor parintii sa te lase cu caine: https://bit.ly/3xGcvYU
Ia-le pe rand si explica-le motivele pro.
Daca parintii tai nu vor sa-ti cumpere un caine este probabil pentru ca au problema grava sau foarte serioasa, de care depind si trebuie sa intelegi ca NU se poate si nu exista motiv pentru care ar trebui sa insisti.
Cand vei fii tu la casa ta, poti sa-ti cumperi o familie de caini, dar pana atunci, invata sa accepti si sa respecti, regulile facute de parinti, pentru casa lor.
E frumos să ai câine, mai ales dacă e pui mic și drăguț, dar bucuria asta ține până când începi să vezi dezavantajele:
- toate lucrurile din casă la care ajunge vor fi roase de dințișorii lui (cărți, pantofi, mobila, cabluri etc )
- vei vedea păr de câine peste tot: pe haine, in aer, în mâncare.
- dacă nu reușești să-l înveți să-și facă nevoile numai afară, o va face in casă. Tu va trebui să cureți după el, covoarele vor începe sa miroasă urât, mirosul de câine se va instala treptat în casă.
- indiferent ce program ai tu va trebui sa scoți zilnic câinele la plimbare atât dimineața cat si seara. Nu exista ca tu vrei sa mergi la film, sau cu prietenii si sa nu scoți câinele la plimbare. Chiar dacă isi face nevoile afara, nu are voie sa faca oriunde ca poti fi amendat. Va trebui sa ai tot timpul o punguța la tine si sa cureți dupa el.
- dacă câinele e rău și atacă pe cineva, răspunzi tu pentru faptele câinelui.
- Acum vine partea cea mai grea: vacanțele, concediile. Daca vrei să pleci undeva, trebuie ori să găsești pe cineva care sa aibă grijă de câine cât ești plecat (crede-mă că nu se înghesuie nimeni să facă asta) sau sa duci cainele cu tine, dar si aici te lovesti de problema că nu ești primit în orice loc de cazare împreună cu câinele.
Să-ți iei un câine e o răspundere mare. Nu poți să-l iei acum, și peste câteva luni să renunți la el că te-ai saturat, pentru că câinele suferă. Ii faci rău dacă îl părăsești.
Nu stiu daca tu stai la casa sau la bloc. Daca stai la casă și ții câinele afară, o parte din dezavantajele de mai sus pică, dar tot rămân destule.
Acum gândește-te tu care sunt avantajele. Pune-le in balanță și vezi dacă vrei cu adevărat să îți asumi această responsabilitate.
Dacă ai mai multe avantaje decât dezavantaje, poate vei reuși să-ți convingi părinții.
Urlii la ei in fiecare zi:
vreau un caine, AAAAAAAAA
pe un ton plangacios
si apoi spui: TE ROOOOOOOOG, cu niste ochi, mari, mari, MARI, MARI
Păi da și tu ceva ca să îi dai pe spate.Invata cat mai bine la școală, ajută-i cu treabă prin casa.
Intreaba-i care e motivul pentru care nu te lasa sa ai un caine. Daca stai la bloc, iti poti lua unul micut, daca stai la curte e logic ca e absolut normal sa ai un caine indiferent de cat de mare sau mic e. Daca e vorba de partea financiara si ca nu ar avea cum sa-l intretine trebuie sa ii intelegi.
Sunt câteva chestii de care trebuie ținut cont, cum ar fi costul câinelui+hrană, jucării, să ai grijă de el, pentru că în cazul meu nu îmi cumpără deoarece nu consideră că aș fi suficient de responsabilă, deși sunt. Ai putea detalia? De ce nu vor să îți cumpere?
smaranda11 întreabă:
goldenretrieverloverNo1 întreabă: