Deci in primul rand catelul are nevoie de protectie...incerca sa il dresezi sa seada cam asa: ea ceva ce sti ca ii place (desert:pastilute de calciu, oase dulci, bisucti etc) si in mod repetat de si in cateva zile dreseazal:spune-i sezi si apasal pe fund! cand va face in casa dai incet peste botic spunandu-i: asa? e frumos? e frumos ce ai facut? vrei sa te pedepsesc? na na! si ii areti palma si il pui sa miroase pipi... oricum se va scapa cate putin prin caa pana al un an iti dau id-ul meu si poti sa ma intrebi abloslut orice, seper ca ti-am fost de ajutor
Am incercat sa fac asta si nu prea merge [ sa faca in locul 'amenajat' special pentru el ] inca e mic si nu are voie biscuiti si restul, dar voi incerca :3 multumesc mult
ai fundita.:3
La 6 saptamani sa nu ai pretentia sa invete sa faca intr-un loc fiindca e foarte mic. Poti sa incerci si de acum dar sunt cam mici si nu se pot abtine, dar dupa 2 luni e bine.
Hrana: dai doar hrana superpremium, pana la 6 luni ai putea sa-i cumperi acana, orijen, proplan, iar dupa 6 luni daca nu ai un buget foarte mare ai putea sa-i dai BOSCH,e o mancare premium si e buna. Ca sa creasca frumos si sanatos, ar trebui sa-i combini boabele cu mancarea gatita. Trebuie sa-i dai mai multe mese la ore fixe, uite aici(este schema pentru caini de talie mare, dar tu te orientezi si dupa cum papa catelul, ai putea sa ti cont de schema dar sa-i dai cate putin la fiecare masa):
pui caine 2-3 luni = 4-5 mese pe zi
pui caine 4-5 luni = 3-4 mese pe zi
pui caine 5-6 luni = 3 mese pe zi
pui peste 6 luni = 3 mese pe zi
adulti = 2 – 1 mese pe zi,
de ex la 2 luni sa zicem ca-i dai 4 mese: 2 poti sa-i dai de boabe si 2 de mancare gatita.
Mancare gatita: orez/arpacas cu legume (telina, sfecla rosie, ardei gras, gogosar, fasole verde etc) si carne(pui,vita,curcan etc), sau supa de pui cu legume.
Ar trebui sa-l iei si sa te duci cu el la control la vet ca sa-ti spuna schema de vaccinare, la varsta asta ar trebui deparazitat, oricum vet-ul iti va spune tot. Cainele nu e voie sa fie scos afara decat dupa terminarea schemei de vaccinare, cam la 3 luni.
Dresaj: in primul rand nu-l lasa in pat, asa ii arati ordinea in ierarhie, din familie el fiind pe ultimul loc, stiu ca e greu ca e mic si ti-e drag de el, dar astea e. In al 2lea rand,cainele trebuie invatat comenzile de baza: nu e voie,aici, sezi, culcat, asteapta, comezi care trebuie invatate dupa 2 luni. Ca sa inveti catelul comezile respective ai nevoie prima data de o recompensa. Pana va invata sa execute comenzile perfect poti trece de la hrana la jucarii sau doar la mangaieri. Deci prima data ca recompensa iti recomand ceva de mancar dupa care e innebunit catelul si nu primeste decat la dresat: piept de pui/cascaval taiat bucatele mici astfel incat catelul sa nu se inece sau sa se sature(nu folosi recompense din coment am inteles ca acelea se lipesc de dinti si o sa le displa cainilor,astfel incat va refuza sa mai execute comenzile).
Sezi se executa in felul urmator(nu cum a zis AnaMaryadragutaa: iei ducatica de cascaval si i-o duci deasupra capului,ducandu-te in directia cozi,iar catelul va fi obligat sa se puna in fund si ii spui sezi in momentul in care se pune(daca nu se pune, apasa-l USOR de tot pe fund).
Comanda culcat: cand catelul sta in sezi ii duci bucatica de cascaval aproape de pamant si cand catelul se apleaca sa o ia du-o usor spre tine astfel incat el sa faca culcat, iar recompensa i-o pui pe pamant intre labutele catelului.
Pe teme dresajului e mult de vorbit. Pe youtube si pe google gasesti foarte multe video, informatii despre cum sa dresezi un catel. Pe youtube cauta gabriel cocu, este un bun dresor si explica foarte bine. Uite 2 video care te vor ajuta:
http://www.youtube.com/watch?v=SacNI_3yBcY
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Succes si sa-ti traiasca puiutul!
25Valerika25 întreabă: