| ApofissPapaya a întrebat:

Ofer Funda!
Deci, mai multe intrebaribig grin
1. Pana la ce varsta se ofera unui pui de catel( labrador) mancare de pui de caine?
2. De la ce varsta se poate dresa?
3. Cat e pui, cat timp trebuie scos afara, si cat timp trebuie sa ma joc cu el, pentru ca am citit ca nu e foarte bine sa ii "extenuezi".
4. O firma buna de mancare de caini, multe au reclame si chestii de genu' numai ca sunt "asaaaa" de bunebig grin
Ms foarte mult!

Răspuns Câştigător
| kappa a răspuns:

Pai ca sa te ajut nu am labrador dar mai toti puiutii sunt la fel(sunt si excepti:p).
1.cainele meu la varsta de 8-9 luni nu manca mancare pui, ci fura mancare de adulti de la mama lui.Acuma la 2 ani ii place asa de mult mancarea de puiut, incat cele de adult de abia le mai miroase.Deci pe la 10 luni luni poti sa incetezi sa-i mai dai manacre de puiut si sa treci la cea de caine adult. Sfatul meu este sa nu-i mai dai mancare de caine pui, dupa ce l-ai invatat cu cele de adult, ca sa economisesti ceva banuti(daca pricepi ce vreau sa spunlaughing)
2. poti sa incepi deja de la 3 luni (pana la varsta de 1 an il dresezi mai usor... dupa aceea iti va fi mai greu).
3.Pai a-r trebui sa-i faci un program (asa il inveti sa faca si afara). O data de dimiineata in jur de ora 7 apoi pe la pranz in jur de ora 12 si mai pe seara 7-8.Chestia cu joaca o sa vina el singur sa se joace cu tine in mare parte din zi doarmehappy.
4.Pai pana la varsta de 1 an i-am dat pedigree junior(acealea cu lape)dar iau placut si acelea cu vita si pui si iepure cu legume de la firma Darling.
Sper sa te fi ajutat.
PS: Scuza-ma daca am cateva greseli de scriere si exprimarea mea nu e una buna... dar sunt foarte obosit.
Succes si sa te bucuri de el.

5 răspunsuri:
| Anca a răspuns:

1. Mancarea pentru pui se da pana la 12 luni. Se incepe de la intarca e cu mancare pentru puppy, iar in jurul varstei de 3 luni pana la 12, se trece pe junior, apoi dupa 12 luni pe adult.

2. Predresajul incepe la 3 luni. Dresajul propriu-zis se incepe de la 6 luni ( ideal ar fi ).

3. Cand e pui trebuie scos afara cat mai des. undeva la 4-5 ori pe zi cand e pana in 4 luni. Pt ca un caine pana la 4 luni nu`si poate controla vezica si urineaza fara sa vrea.
Dupa 4-5 luni e ok de 3-4 ori pe zi.
Referitor la joaca - joaca-te cat mai mult cu el. Stai linistita ca nu-l extenuezi. Labradorul este un caine de talie mare, hiper activ, deci joaca-te!
Dar, nu te juca niciodata cu el, cand iti cere el! Provoaca-l tu la joaca, cand ai tu chef. Si opresti tu joaca inainte sa se plictiseasca el. Astfel ii arati cainelui ca tu esti "sefu`"

4. Firme bune : Hill`s, Orijen, Royal Canin, Purina Pro Plan, Eukanuba.

| irinuca a răspuns:

E chiar simplu de raspuns:
1. Labradorul fiind un caine de talie mare, mancarea pentru juniori se da pana la varsta de un an. Uite aici mai multe informatii despre aceasta rasa superba: http://www.animalutul.ro/caine/rase-caini/labrador-retriever/1403/
2. Dreseaza-l de cat mai devreme. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Incepe cu lectii de baza: stai, nu, jos, vino, lasa batul. Il poti invata cu gustari. Cand face acel lucru bine, ii dai gustarea. Pana nu face bine, nu-i dai gustarea! Despre dresajul unui labrador: http://www.animalutul.ro/......orul/1166/
3. Fa-i un program fix de "toaleta". Dimineata, la pranz si seara. Intre pauzele de toaleta, fa-ti timp sa te joci cu el. Labradorul e un caine extrem de energic atunci cand e mic, devine distructiv daca nu primeste atentie, daca nu e dresat. Invata-l sa se joace cu diverse jucarii (sper ca ai cumparat un sac de jucarii, le distruge rapid). Cu cat il obosesti mai mult afara, cu atat mai putin va fi distructiv in casa!
4. Nu cumpara Pedigree! Labradorul are nevoie de hrana de calitate pe care nu o gasesti in Pedigree sau Friskies! Belcando, Royal Canin sau Hills sunt doar trei sugestii de hrana de calitate. Sunt mai scumpe, dar cat timp catelul e in crestere are nevoie de hrana buna. Sigur veterinarul iti poate recomanda si ceva vitamine, calciu si minerale pentru caine. Fiind de talie mare, poate dezvolta artrita daca nu primeste calciu pentru incheieturi si articulatii.
Daca vezi ca mancarea contine porumb si soia, pune-o la loc pe raft si cauta alt sortiment!
Bafta!

| glamour a răspuns:

Belcando nu e prea stralucit. mai degreaba as recomanda royalul si hills. acana, pro planul de la purina, biomill sunt iar ok. acum depinde si cu ce ii merge mai bine cainelui. cu mancarea de adulti si eu recomand tot de la 1 an in sus. cu extenuatul sunt de parere ca un catel obosit e un catel fericit si cu stapan multumit.

| LePoneyBlanc a răspuns:

1. de obicei scrie pe pungile de mancare pentru catei + iti poate spune medicul veterinar ce si cat sa ii dai, in functie de rasa

2. poti incepe sa lucrezi cu catelusul, indicat ar fi pana in 8 luni.

3. Primele 8 luni sunt foarte importante pentru socializare cu alti caini, insa vezi sa aiba toate vaccinurile facute sa nu ia microbi etc.

4. Medicul veterinar iti poate spune ce mancare e mai buna, in functie de rasa si de talia catelului.

| beeflower a răspuns:

De la varsta de de 2 sau 3 luni se incepe dresajul de bazaj:"Aici!","Sez","Stai!","Nu e voie!","Asteapta". Puii care sunt crescuti cu pedigriee se hranesc pana la 8 sau 10 luni dupa mine sau dupa al treilea vacin poti sa ii dai hrana obisnuita depinde de catel. Juaca se face circa 15 minute pentru a nu stresa cainele sau plictisi, afara trebuie scos din doua in doua ore dupa ce mananca cand se trezeste, pentru ca catei mici urineaza foarte des.Cea mai buna hrana uscata pentru caini este Roial Canin si Pro plan daca e pui ii cumperi pentru juniori.