Cu timpul se va obisnui cu noul domiciliu. Am si eu unul de aceeasi rasa, numai ca are 3 ani.
E speriat. Trebuie sa se acomodeze.
Fara miscari bruste in preajma sa, fara zgomote puternice care il sperie. Pune-i lapte sau smantana, nu chestii uscate, pana se obisnuieste cu tine. Eventual pregateste-i un scaun cu o paturica langa geam. S-ar putea sa-i placa locul si acolo sa se simta in siguranta.
Faci o mare greseala si un mare pacat tinand bietul animal in cusca! Chiar si daca i-ai lasa intreg apartamentul la dispozitie si tot e un chin pentru el!
O pisica nu e hamster sau papagal ca sa o tii inchisa in cusca!
O pisica are nevoie de LIBERTATE IN NATURA, la aer curat, sa mearga pe pamant (unde isi face si nevoile), sa adulmece mirosurile din jur, sa se joace, sa se plimbe, adica sa traiasca cu adevarat!
Daca stai la bloc, nu chinui pisica si dreseaz-o sa se plimbe si pe afara. Ea scaneaza bine locul si nu il paraseste daca se stie ocrotita si hranita!
Nu a spus ca il tine in cusca ci se ascunde el singur in cusca, pentru ca nu cunoaste inca locul in care se afla. Asa facea si al meu la inceput si acum vine noaptea si doarme la picioarele mele.
Eu nu il tin in cusca, el singur se baga acolo, am incercat sa ii las toata libertatea posibila fara a il obliga sa faca ceva daca nu ii place
Daca e pisoi, s-ar simti cel mai bine doar langa mama lui! In locul tau, l-as mai fi lasat un timp langa mama lui (pana cand se face mai marisor si mama lui se debaraseaza de el) si dupa aceea l-as fi adoptat eu, ca om!
Salut! Am uitat sa mentionez in postare, dar vineri face 4 luni motanelul, eu consider ca este destul de maricel.
Asta consideri tu, dar de fapt nu este. Maricel devine in momentul in care mama lui refuza sa ii mai acorde atentie, nu il mai baga in seama, ba chiar ii si trage cateo ghiara daca insista. Acela e momentul in care un pui de pisica s-a maturizat si e capabil sa se descurce si singur! Deci cam la cel putin 6-7 luni, cel putin!
Incearca sa interactionezi cu el din cand in cand, cu voce calda si cu ceva de mancare la indemana. Dupa care il lasi in pace jumatate de ora, apoi reiei procesul. Se va apropia treptat. Poate dura zile sau saptamani.
Ofera-i niste adaposturi sigure. O cutie, o paturica pusa undeva intr-un loc mai putin circulat. Are nevoie de ceva care sa ii ofere siguranta.
E normal. Are nevoie de niște timp să se acomodeze. Pentru el e un loc străin momentan. O să înceapă ușor ușor sa exploreze casa și după un timp o să ajungi sa te cerți cu el pentru pat.
Bună seara. Faceți va rog un update întrebării de mai sus? Azi dimineață l-am adus pe Smokey acasă și se comporta exact ca pisoiul dvs. Nu mănâncă, nu bea, nu a folosit litiera, nu socializează. Cat durează? Sunt deja panicatã!?
slendermanul întreabă: