Buna Stoica_Mario_1995,
Tocmai am raspuns la o intrebare asemanatoare despre Bichon, dar nu erai tu cea care intreaba.
Ce spun eu:
Legat de hrana e la fel ca si ceilalti caini. Le cumperi mancare speciala, Pedigree de exemplu dar pentru bichonul Maltez sunt importante proteinele si grasimile. Poti sa ii dai cartofi, orez si paste fainoase dar trebuie sa fi sigura ca sunt bine gatite.
Legat de blanita ti-as mai atrage atentia la ceva. Cand o sa il cumperi o sa aiba blanita de un alb imaculat dar daca tu ii dai mancare industriala (adica cea din conserve) cainelui o sa vezi ca la nivelul capului in special la ochi si gura blanita va prinde o culoare roscata. Iti recomand ca daca ii cumperi cainelui bobite moi sa nu fie niciodata din carne de vita pentru ca de cele mai multe ori acolo se adauga coloranti si o sa iti distruga blanita cainelui.
Legat de ingrijirea blanitei si a ochilor. In primul rand trebuie sa il piepteni zilnic si sa il spei o data la 2 saptamani. Am intalnit cazuri in care stapanii spuneau ca au observat la catei o usoara tenta de rosiatic in colturile ochilor. Pentru asta tu trebuie sa le prinzi blanita de langa ochi pentru a evita acest lucru sau pur si simplu ai putea sa o tai daca vezi ca ii intra in ochi.
Legat de dresaj sa stii ca sunt foarte usor de dresat pentru ca sunt iubitori si au un temperament foarte jucaus.
Acum legat de boli; toate animalele care sunt de rasa se imbolnavesc mult mai repede ca maidanezii de exemplu, dar in general ei sunt destul de rezistenti. Cele mai intalnite boli pot fi cu aparatul digestiv daca nu ii s-a acordat mancare corespunzatoare, arergii ale pielii, sau probleme cu dantura (ar fi bine daca l-ai peria in fiecare seara sau sa ii oferi oase care ii curata dintii - gasesti in farmaciile veterinare).
Singura problema cu ei ar fi faptul ca trebuie sa le cureti ochii in fiecare zi (cel putin asta recomand eu ca sa aiba ochii curati - poti folosi substante din farmaciile veterinare sau poti sa pui pe o vata apa calduta) si necesita periaj zilnic pentru ca se incurca blanita.
Cand devin adulti, blanita le creste pana in pamant si la naparlire o sa ai ceva de curatat.
Cam atat imi vine in minte.
Pa, pa.
Buna! Nu am avut bichon, dar a avut verisoara mea. Este foarte pretentios. Ai probleme cu mancarea, trebuie sa il perii mereu din cauza ca blana i se incurca repede. Am auzit ca bichonii fac alergii la urechi si e naspa.
Cam atat.
Pai este o rasa foarte pretentioasa si trebuie sa ai foarte mare grija de ei! Eu am unul de 7 luni si e foarte pretentios daca stii sa ai gija de el si sa ii gasesti punctele sensibile la mancare nu e bai cu ei! Au nevoie de o familie foarte prietenoasa si iubitoare, daca ai destul timp pentru el iti poti lua unul daca nu te poti ocupade el mai bine nu iti lua pentru ca doar il chinui! Sper ca te-am ajutat!
Pai am unul de 2 ani! Ai grija de mic trebuie invatat la periat, sa manance bobite, si sa stea la baie.Eu l-am invatat prost, din cauza mancarii neadecvate am ajuns de multe ori la doctor(injectii si perfuzii). Daca vrei sa il tunzi, si nu sta la doctor il vor anestezia care este destul de scump(100-150 lei) avand in vedere ca il tund de vreo 2-3 ori pe an.Trebuie la 3 luni sa ii cumperi pastile de deparazitarea parazitilor.Nu trebuie rasfatat, desi stiu ca este destul de greu sa nu il bibilesti, dar dupa va crede ca poate face ce vrea si va deveni violent! Din nou atentie la mancare! Daca vrei sa il castrezi, se va ingrasa mult(trebuie plimbat foarte mult). Sper ca te-am ajutat! :*
Ce sa zis bichonul este o rasa prietenoasa pufoasa.Trebuie mare grija de el! Nu este catel de posetutza.Il poti plimba deoarece blana lui este foarte deasa si are nevoie de un trimat. Exista mancare speciala pentru bichoni iti recomand royal canin.Trebuie luat un ham negru ca sa ii tina bine coloana si sa nu il stranga de gat.Este o rasa de talie mica dar este cateodata si incapaanta. Daca vrei iti poti lua.Este cine ideal si pentru casa si pentru bloc.Nu isi va face nevoile in casa daca ii vei afce o cutiuta unde trebuie invatat de mic By Diana. Funda? Appropo ma avut si un un bichon!
DarkShina5566 întreabă:
anonim_4396 întreabă: