Adevarul este ca, daca cineva isi iubeste cainele, nu-l va lasa liber niciodata. In Germania, daca l-ai lasat sa ajunga in strada, peste o ora nu-l mai vezi viu.
Acest proverb e pentru animale salbatice : pasari, iepure salbatic, etc.
Cum sa runci cateaua pe camp?
Cred ca o sa se intoarca daca e mai isteata insa ce motiv ai avea sa o arunci asa? doar sa vezi daca vine inapoi? si daca nu mai vine?
Nu ar trebui sa pui in parctica aceasta idee neinspirata, e si ea un suflet ca si noi.
Numai bine!
Pai. proverbul asta se refera numai la animalele "capturate" de tine. cum ar fi un fluture pe care l-ai bagat in borcan, sau un iepure salbatic gasit pe camp...dar in niciun caz un caine...
Depinde cati ani are, daca este mica nu cred ca o sa se descurce iar daca este mare sigur o sa se intoarca dar gandeste-te de 2 ori inainte so lasi pentru ca n-o sa mai aiba de mancare si o sa moara!
Deci pastreaz-o daca o iubesti!
Eu ziceam sa il las liber si eu sa fiu cu ochii pe el, sa vad ce face, daca are incredere de mine alearga, si vine inapoi, in niciun caz nu il abandonez. Abia am gasit-o pe strada, si sa ii dau drumul?
Cum sa-i dai drumul? omule daca nu te-ar iubi probabil te-ar musca cand ai pune mana pe ea, poti sa-i dai drumul daca nu o mai vrei.
Mai copii, eu vorbesc despre alt ceva, nu despre ce credeti voi. Normal ca nu as abandonao, dar eu stau la sat si deja am facut asta: I-am dat drumul pe camp, a alergat si s-a intors la mine. Daca nu se intorcea o luam inapoi si numai faceam asta. E mica, are doar 4 luni, si o puteam prinde, am stat mereu cu ochii pe ea.
Buna, nu cred ca are rost sa ii dai drumu pe camp, cainele este cel mai bun prieten al omului, cu siguranta s-ar intoarce, da nu cred ca ar fi bine sa o duci pe camp ca ar crede ca o abandonezi, o poti pierde. Funda?
Acesta se refera la alte animale....de ce sa-i dai drumul catelusei tale pe camp? ea vrea? trebuie sa vezi si din perspectiva asta!
Sa o testez, si deja am facut asta si s-a intors la mine. NU vroiam sa o abandonez, doamne fereste!
Ei bine nu ar fi prea in regula sa incerci sa-i dai drumu poate ca nu se va mai intoarce si va ramne pe camp fara hrana sau apa si va muri sau cine stie ce. Ar fi bine sa nu incerci asta daca o iubesti. Funda!