| MoroșanuGigi324 a întrebat:

Salut TPU!
Sunt băiat am 14 ani, 58kg, 170cm și recent adică acum doua luni am început calisthenics.
Am câteva întrebări pentru voi:
1. Ce trebuie sa fac sa cresc mai repede in masa musculară.
2. Cat timp de repaus ii trebuie unei grupe musculare pentru a crește.
3. Câte ore trebuie sa dor pe noapte.
4. Câte proteine și carbohidrați trebuie sa mâncăm pentru kg mele.
5. Cât de bune suntem 100 de flotări zilnic, zic asta deoarece sunt in a 22 zi de făcut 100 de flotări zilnic și nu vad mari diferențe față de început. Cam in cat timp vor apărea diferențele?
2-3 luni?
6. Ce exerciții îmi recomandați pentru creștere în masă musculară rapidă pentru tot corpul.
Mulțumesc anticipat!

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Mai repede înseamnă mai ne sănătos.
3. Preferabil 8.
5. Sunt bune.
6. Nu este bună creșterea rapidă.

| lpavel a răspuns:

Nu stiu ce e calistenicul laughing dar pentru masa musculara trebuie sa faci culturism nu calistenic... ce e asta o pastila de dureri sau ce? laughing
sa revenim totusi la oile noastre zic... deci:
1 - faci antrenamente intense adica grele care sa dureze minim 45 minute/ maxim 2 ore, nu mai mult si nici mai putin!
2- muschii nu cresc in repaus ci noaptea sau in ziua de odihna! pentru ca da trebuie sa ai si zile de odihna dar nu mai mult de 2 zile una dupa alta!
3 - minim 8 ore de somn dar poti dormi si mai mult daca vrei!
4 - poti baga in tine ca nesatulul ba chiar iti recomand sa mananci minim 4 mese pe zi! dar fi atent sa si arzi acele calorii cu antrenamentele altfel te vei ingrasa! si inca ceva: alimentatia joaca un rol la fel de important in cresterea muschilor ca si antrenamentul, deci ai grija sa nu-ti fie foame niciodata! nu manca azi un bou si maine un ou! muschii tai vor avea de suferit!
5 si 6 - NU cantitatea conteaza ci calitatea! deci sa nu faci mai multe flotari de 10 a cate 5 serii dar fiecare coborare si ridicare sa fie lenta, controlata! vei vedea ca nu mai faci nici 20... laughing deci faci 10 flotari, pauza de 1-3 minute, iar 10 flotari, faci asa de 5 ori! asta iti va antrena bratele, umerii si pieptul.
iar numai cu acest exercitiu NU poti creste foarte mult in masa musculara! Trebuie sa faci rost de greutati (haltere/gamtere) sau sa mergi la o sala de sport! Bafta!

| lpavel a răspuns (pentru Brizbriz):

Maraie ceva daca nu stii sa scrii, nu-mi pune mie link-uri din astea ca nu sunt curios!

| Brizbriz a răspuns (pentru lpavel):

"acum 4 ore | lpavel a răspuns (pentru Brizbriz):
Maraie ceva daca nu stii sa scrii"

NU, TU "maraie ceva", daca exemplele vizuale sunt PREA MULT pentru tine

cum era aia, o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte
deci, "te rog"... MARAIE "CEVA"

| Brizbriz a răspuns:

"acum doua luni am început calisthenics"
se pare ca te-ai bagat cu, capul inainte in ceva de care nu stii absolut nimic, si nici nu ai pe nimeni care sa te invete, daca apelezi la TPU, unde unii stiu, altii nu stiu, dar fiecare isi da cu parerea si la sfarsit o sa fi mai confuz decat inainte

gaseste-ti antrenor personal, macar pana stii ce ai de facut