Nu este neaparat sa il duci la scoala de dresaj. Il poti dresa tu singur cu putina indemanare; cauta informatii care te pot ajuta pe net.
Buna! Sunt crescatoare de caini si am lucrat intr-o companie pentru cainii vagabonti. In legatura cu dresajul.....depinde de rasa. Acasa am un Bichon Frise cu ped care singurel a invatat comenzile pe care i le-am zis. Dar cum? Ei bine pur si simplu i-am luat o bobita de mancare si am miscat mana de sus in jos ( pana pe pamant), in acel moment i-am zis culcat, iar el mi-a urmarit mana si s-a pus culcat. Uite, daca tu ai un caine gen pechinez, chihuahua si esti un om cu multa rabdare poti sa-l dresezi. Daca ai un catel gen Ciobanesc German, Pitbull si vrei neaparat sa ai un caine cu un comportament deosebit necesita scoala de dresaj. Sau pur si simplu du-l. Du-l acolo, daca n-ai timp sa faci acest lucru, nu stii cum....s.asa.m.d.
Curand voi deschide un site pentru o noua companie de-a mea si am sa postez niste clipuri in care il dresez pe cainele meu.Pt info : ad.dogs@yahoo.com ( adresa mea)!
P. S.: NU ESTE OBLIGATORIU SA-L DUCI!
Atata timp cat nu vrei sa faca nu-stiu-ce ghidusii, nu trebuie dus la scoala de dresaj. Mult mai important este sa ai tu grija de el, sa ii acorzi atentie, sa il educi, sa il ingrijesti si sa il faci sa se simta iubit, fara sa il rasfeti excesiv sau sa il lasi sa faca ce vrea el. Deci, e cam ca si cu copiii, dar la o scara redusa
Salut,
(in general) Cainele trebuie dresat.
Il poti dresa acasa sau la o scoala de dresaj, cum spui tu.
Ideea este ca acasa e mai gratis, insa exista caini care au nevoie de un ajutor mai special pentru a invata comenzile ci mai exact de un profesor cu experienta.
-
Nu omit faptul de a nu-l dresa, ca de exemplu. eu mi-am pierdut rabdarea cu cainele meu dar poate al tau invata mai repede.
Succes!
Felicitari pentru categoria corect selectata!
Nu.Eu nu suport scolile de dresaj.Nu e nevoie sa-l duci.Doar dac vrei sa-l faci caine de concurs.
Citeste intai despre rasa cainelui, asa o sa gasesti calitatile si defectele zodiei. Intra pe site-uri, informeaza-te, vezi si Dog Whisperer-o emisiune educativa, apoi decizi. Eu mi-am educat cainele singura, i-am castigat respectul si increderea. Intai incearca tu, cum a zis sophy1, cu bobite sau bucatele de salam. Daca nu reusesti atunci du-te la un instructor. Un caine educat iti face viata fericita! Succes!
Cum vrei tu. Nu trebuie neaparat dus, dar daca il duci ai mai multe de castigat. O sa ai un caine dresat si ascultator :p
Buna...nu trebuie neaparat sa il duci la o scoala de dresaj, poti sa il dresezi tu acasa impreuna cu cineva mai mare(tatal, mama sau fratii si surorile daca ai) pentru. ca nu cred ca poti singura, dar daca ai indemanare poti. Sper ca te-am ajutat. Pupici :*:*:* pa, pa.
Nu poti sa-l dreseji si acasa uite:
De regulă, un câine dresat este şi un câine mai fericit, mai liniştit şi mai dispus la joacă decat câinii neascultători. Perioada optimă pentru efectuarea dresajului este între 12 şi 18 săptămâni de viaţă. Totuşi, dresajul de bază trebuie să înceapă imediat ce căţeluşul soseşte în noul cămin pentru că odată dobândite, bunele obiceiuri se păstrează o viaţă. Învăţarea bazată pe recompense este cea mai eficientă, deoarece premiile sunt acordate imediat după executarea corectă a unei comenzi sau acţiuni.
Căţeluşii vor face legătura între recompensă şi acţiunea care a precedat-o în mod direct, iar dacă recompensa este acordată mai târziu, această poate avea o influenţă contraproductivă. Să aveţi mereu la dumneavoastră delicatese pe care să le puteţi oferi drept recompensă căţeluşului imediat după ce a reacţionat pozitiv la o comandă. Începeţi prin învăţarea comenzilor simple, cum ar fi: "Şezi", "Vino", "Sus", etc.
Folosiţi jucării şi obiecte pentru ros, având grijă ca dumneavoastră să fiţi cel care controlează jocul. Învăţaţi-vă căţeluşul să fie sociabil şi ascultător. Dacă vă obişnuiţi căţeluşii de la o vârstă fragedă să fie sociabili cu alţi oameni şi cu alte animale, puteţi să evitaţi astfel problemele viitoare de comportament.
sper ca te-am ajutat!