anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Urmeaza sa-mi iau un caine agresiv,momentan nu sunt decis ce rasa sa aleg,oricum agresiv.Ce trebuie sa fac, acum auzit ca trebuie inregistrat la Asociaţia Chinologică Română, declarat la politie, ca vei sta cu politia la poarta tot timpul.Costa ceva declararea si inregistrarea? Doar aceste detalii mai imi trebuiesc, veterinarul nostrul cupeaza urechi, dar aceste informatii imi mai sunt utile, si daca mai trebuiesc sa indeplinesc alte conditii as fi foarte bucuros sa le aud.Am mai citit ceva de microcip sau tatuare, asta cat costa?

6 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Nu ai voie sa detii caini agresivi(ma refer la rasele folosite pentru lupte).
Actual,trebuie sa-i pui cip,oricarui caine,pe care il detii(deci estiinregistrat cu nume,adresa).
Cainii care fac parte din rasele de lupta,trebuiesc declarati la Politie,la Asociatia Chinologica zonala,trebuiesc obligatiriu sterilizati, se pune o placuta la poarta, sau pe usa cu inscriptia "caine periculos), etc
Restul mai poti citi, cautand OUG 55/2002.
Microcipul ar costa intre 50-100 lei, evaluarea cost 60 lei.Declararea si inregistrarea la Politie,nu cred sa coste.
Dar,atentie,daca se afla, ca detii un caine "agresiv", mai ales daca il antrenezi pentru asa ceva, poti fi si amendat si cu cainele luat, chiar poti face si inchisoare.

| ჯpLaNe a răspuns (pentru pietrean):

Cine naiba ii mai asculta pe astia cu "nu ai voie sa detii caini agresivi" Ba, desteptati-va un caine e agresiv doar daca tu il inveti agresiv! Uita-te pe strada, cel putin la mine azi am vazut 2 amstaff-i si 3 pitbull-i si un bull terrier. Sa fim seriosi, nu mai asculta nimeni de asta si toti au Rase din astea, cica "agresive".

| pietrean a răspuns (pentru ჯpLaNe):

Citez din ce a spus Darksiders2: "Urmeaza sa-mi iau un caine agresiv". Ce deduci din asta?
Nu eu am spus asta!

| DenissaRoxana a răspuns:

Buna. Depinde de ce rasa vrei tu sa iti cumperi, nu toti sunt considerati agresivi. categoria I: câinii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu câinii de tipul Pit
Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
• categoria II: câinii din rasele American Stafforshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog
Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si
metisii lor.

Prin câini agresivi se întelege:
• orice câine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice în
locuri publice sau private;

Trebuie sa ai 18 ani, sau peste 18 ca sa detii un astfel de caine!

| ჯpLaNe a răspuns:

Trebuie inscris dar eu zic sa nu il inscrii acum cand e pui. Pe la vreo 8 luni, cat despre cupatul urechilor cica sunt "ilegale" doar daca animalul are ceva la urechi atunci il poti cupa, cu toate ca toti ii au cupati, daca este primul tau caine nu iti recomand rase "agresive" pentru ca din descrierea ta se consta ca tu vrei un caine "agresiv" adica batai si alte chestii. Daca este primul tau caine de aceasta rasa, ti-am mai zis nu iti recomand, gandeste-te bine! Si mai ales daca esti mai mic de 18 ani si nu ai forta in brate si in corp, tii mainile pe post de "taitei" sa nu-ti iei, asta te trage de te da la pamant... Oricum nu o sa ma asculti, tu o sa-ti iei si sigur o sa-l bagi la lupte din ce ai zis in descrierea ta... Microcipul il iei de la medicul veterinar, cel putin eu de acolo il iau. Despre tatuare nu prea pot sa-ti spun nimic.

| anonim_4396 explică (pentru ჯpLaNe):

Am zis agresiv deoarece nu ma hotaram intre pitbull, amstaff, cane corso si dog argentinian.Nu-l iau pentru lupte, il iau ca sa fie impunator si respectat.Si am avut nenumarati caini pana acum, am trecut prin diferite temperamente, stiu sa educ un caine, absolut niciunul din cainii mei nu s-au dat la mine, nu am 18 ani dar crede-ma ca nu am mainile ''taitei'', mai detin 3 caini, 2 maidanezi si un ciobanesc, la cel maidanez (care cred ca e metis cu rott) tin cel mai mult, e cel mai bun caine din cati am avut pe care efectiv l-am si dresat, stiu sa fiu si impunator si iubitor. Oricum nu-mi mai iau, e o bataie prea mare de cap.

Întrebări similare