Întrebare recomandată | Robi1444 a întrebat:

vreau niste pareri si niste "ajutoare" in legatura cu un pui de husky. As vrea sa iau un pui de husky, stau intr-un apartament mare, cu 3 camere (deci am un apartament mare) si as vrea sa stiu ce pareri aveti, merita tinut un husky de rasa intr-un apartament? (binte-inteles, ingrjit, vacinat, etc.etc.)
Si as mai vrea sa stiu tot ce se poate stii de la rasa asta;
(Astept raspunzi cu linkuri de exemplu de la wikipedia unde scrie tot despre aceasta rasa sau daca vreti puteti sa imi si scrieti) happy
Dau Funda pentru timpul acordat!

Răspuns Câştigător
| thalyslly a răspuns:

Husky e un caine care are nevoie de libertate sa alerge mult.nu e de tinut in casa.plus ca lasa par mult. daca il lasi singur o sa latre si o sa te injure vecinii. daca nu il lasi sa alerge, fiind foarte activ o sa iti ravasesca apartamentul.ia-ti mai bine un labrador sau un goldie

8 răspunsuri:
| DeliaCute a răspuns:

Eu personal nu iti recomand sa tii un husky intr-un apartament chiar daca e mare...Ei au nevoie de spatiu fiindca sunt caini mari si jucausi.
Simt nevoia sa alerge si sa se joace in aer liber.Husky-ul siberian este și el un câine considerat a face parte din grupul câinilor de muncă.
Este un câine de mărime medie rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp bine îmblănit, urechi drepte, vigilente și o coadă stufoasă, ca de vulpe. Apt de a căra încărcături ușoare, la o viteză moderată pe distanțe lungi. Proporțiile corpului sugerează un echilibru între putere, viteză și rezistență. Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performanțele sale sunt evidente. Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea, puternică și, la fel ca și masculii, dau impresia că forța și rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberianul își utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuință energia.

2 dintre câini Husky Siberian ai crescătoarei Lorna Demidoff
Caracteristici
Dimensiunea și greutatea
Înălțimea măsurată la greabăn
Masculi: 55 cm - 60 cm;
Femele: 50 cm - 55 cm.

Greutatea
Masculi: 20 kg - 27 kg;
Femele: 16 kg - 23 kg.
Istoric și origine[modificare]

Câini Husky Siberian medaliaţi la un concurs din 1916. În dreapta un celebru musher: Leonhard Seppala
Este cel mai mic dintre câinii nordici, însă la greutate egală, este cel mai puternic câine de sanie dintre ei. Originile rasei sunt cam întunecate și se confundă cu acelea ale popoarelor arctice din nord-estul Siberiei. După dr. Weyer Jr., originea lor ar fi următoarea: cu mult timp în urmă, unele triburi de eschimoși au migrat din Siberia în Alaska, și de aici în Groenlanda, ducând cu ei strămoșii câinelui Malamut și câinelui Esquimos. În urma lor, a emigrat din Asia Centrală și poporul Chukchi, stabilindu-se în bazinul Kolyma și la poalele muntelui Cherschi. Ei dețineau un câine, strămoș al câinelui Husky Siberian. Între aceste două popoare s-au stabilit relații comerciale, s-au efectuat numeroase călătorii cu săniile, ocazii cu care schimbau și echipajele de câini. Husky Siberian și-a menținut integritatea rasei în decursul timpului, mai mult ca ceilalți câini nordici, datorită unei selecționări deosebite, prin castrarea exemplarelor mai puțin reușite și folosirea pentru reproducție numai a exemplarelor frumoase.
Temperament[modificare]

Husky Siberian este un câine nobil și prietenos, însă în același timp îndrăzneț și alert. Nu are sub nici o formă calitățile unui câine de pază și apărare, nu este suspicios față de străini și nici agresiv cu alți câini. Este gânditor și independent, cerință vitală pentru un câine de sanie, care trebuie să acționeze corect pentru a nu pune în pericol viața sa și a musherului. Câinele matur este rezervat, are o atitudine demnă, inteligentă și un caracter energic. Întotdeauna este dispus la muncă sau la joacă, ceea ce îl recomandă și ca un bun câine de companie. Nu se simte bine singur, fiind un câine de haită.
Boli specifice[modificare]

Displazia congenitală a șoldului. Dermatoza consecutivă deficienței în zinc este o afecțiune care are ca rezultat căderea părului, formarea crustelor în jurul ochilor, urechilor, gurii și regiunii genitale. Problema adesea se manifestă în jurul vârstei de 1-3 ani.
Paralizia laringiană este o afecțiune gravă care poate debuta de la vârsta de 6 luni la Husky Siberian. Nervii și mușchii larinxului (regiunea vocală) funcționează anormal.
Distrofia corneeană determină apariția unor pete pe suprafața (cornee) ochiului. Afecțiunea adesea se produce la ambii ochi și nu afectează vederea.
Entropionul este o afecțiune a pleoapelor ce implică răsucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irită suprafața globului ocular, putând duce la probleme mult mai grave.
Degenerarea retiniană progresivă este o afecțiune care determină degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Boala, de obicei, debutează la câinii în vârstă și poate duce la orbire.
Cataracta determină o pierdere a transparenței normale a cristalinului. Afecțiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi și poate conduce în timp la pierderea vederii.
Hipotiroidismul se manifestă și la Husky Siberian și este o disfuncție endocrină caracterizată printr-un nivel scăzut al hormonului tiroidian. Este cunoscut faptul că un nivel scăzut al acestui hormon poate provoca probleme care afectează funcția de reproducere, o blană de calitate proastă, letargie precum și creștere în greutate. Alte simpotome care sunt frecvent întâlnite sunt infecții cronice ale urechilor, dermatite alergice, piodermite, seboree, aritmii cardiace, crize, înclinări ale capului, instabilitatea membrelor, paralizii ale laringelui, gestație falsă prelungită, schimbări de comportament, și un estru prelungit.
Durata medie de viață la Husky Siberian este de 12-15 ani.
Husky, un câine de sanie[modificare]

Câini Husky Siberian înhămaţi
Husky-ul Siberian este utilizat ca și câine de sanie și participă la concursuri de diferite categorii. Este considerat ca fiind cel mai rapid dintre câinii nordici. În ziua de azi, din păcate, rasa începe să se dividă în două categorii: Husky de sanie, aceștia fiind înalți, supli, cu picioare lungi, și Husky de show care tind să pară mai mici, mai compacți și greoi. Pe lângă performanțele lor dobândite la sanie, acești câini pot fi folosiți în competițiile de Skijoring sau, în cazul în care nu există zăpadă, sania trece la un cărucior metalic, ușor, cu 3 sau 4 roți.
Astea sunt informatiile, sper sa iti fie de folos.Eu lucrez cu cainii si mai ales am si eu acasa si stiu ce inseamna sa fie tinut in apartament.Rasa e frumoasa dar nu de tinut in apartament. Sper sa iti fi fost de folos... Funda?

| petre059 a răspuns:

Haski nu e caine de apartament,nu ii place sa fie singur,ii trebuie pereche, iar masculul ii place sa domine nu are pereche va domina stapanul, am avut si stiu cum e. Poti sa-i dai luna dupa cer cand ii vine dracii nu te intelegi cu el. Daca aveai casa la curte era altceva, dar la bloc eu unul sunt contra(spre binele vostru). Depinde si de dresaj sa stii sa fii autoritar cu el cand trebuie.E greu cu hasky la bloc, sincer.Mai repede cresti un ciobanesc mioritic.

| antimulte a răspuns:

E de talie prea mare, pentru apartament. Eu zic sa nu te complici.

| AtateaConditii a răspuns:

Daca ai aer conditionat, daca stai la etaj vara va fi destul de cald si este o rasa de alaska ceva de genu oricum pentru iarna si nu prea e bine sa stea in caldura. Daca stai la parter unde e mai racoare. Iarna sa il plimbi mai mult pe afara. >) Daca face pui imi dai si mie unul?>D

| Robi1444 explică:

Eu daca as lua un husky, nu inseamna ca o sa il tin 24/24 in apartament in casa. Nu, o sa il plimb dimineata - dupa amiaza si seara. Si in + mai am si un garaj cu curte dar nu as prefera sa il tin la garaj deoare ce este o caine de rasa si ca este si departe garajul(Aproximativ 5-10 minute)

| BullTerriers a răspuns:

Eu zic ca poti sa stai la apartament dar trebuie sa mergi minim 2 ore pe zi cu el sa il plimbi

| SwechTyop a răspuns:

Un husky e foarte mare si miroase prea urat pentru a fi tinut in apartament.

| Infern_Deyu_1996 a răspuns:

Salut... eu stau la bloc si de asemenea am Husky, il am de 6 luni si nu e deloc complicat pana acum, doar daca esti constient ca trebuie scos macar de trei ori pe zi in rest ce poate fi rau in a sta la bloc este ca de la 4 luni pana la 8/10 luni incepe sa ii cada parul si poate face destula mizerie in rest crede-ma ca este un lucru minunat sa ai un husky crescut de mic langa tine. La 6 luni a invatat comenzile sezi, culcat doar din vorba buna si recompense dupa fiecare comanda executata corect.