| Stralis a întrebat:

Salut tuturor! As dori sa im cumpar un Shiba Inu. M-am interesat cam cat costa ( 600-1000 dollari, nu stiu daca este adevarat dar infine ). Problema mea este urmatoarea : cat costa un vaccin, cat de des se face unul, am auzit ca la inceput trebuie sa ii dau mancare intr-o cupa sau ceva de genu. Adica o cantitate exacta. Oricum ce ma intereseaza este cat de costisitor este, cat de des se fac vaccinele, si daca doriti sa imi mai oferiti detalii, sunt bine venite!

Multumesc!

1 răspuns:
| alexis47uyg a răspuns:

Buna, până la vârsta de 6 săptămâni câinii sunt protejaţi de anticorpii materni, însă după această vârstă devin descoperiţi din punct de vedere imunitar, fiind necesară imunizarea prin intermediul vaccinului.

Primul vaccin se va face la vârsta de 6 săptămâni. De obicei prima boală pentru care se vaccinează este parvoviroza.

La vârsta de 8 săptămâni căţelul se imunizează cu un vaccin bivalent.

Vaccinarea continuă din două în două săptămâni crescându-se numărul valenţelor odată cu înaintarea în vârstă.

În jurul vârstei de 3-4 luni, căţelul este complet imunizat împotriva principalelor boli infecţioase. Odată încheiată această schemă de imunizare, vaccinarea se va repetă anual.

Schema de vaccinare la câini poate fi adaptată în funcţie de vârsta la care se începe imunizarea. În funcţie de situaţia epidemiologică a teritoriului în care se află animalul medicul veterinar va decide ce valenţe va adaugă pentru a asigura un status imunitar eficient.

Cea mai uzuală schemă de vaccinare este următoarea:

6 săptămâni – vaccin monovalent P (parvoviroza)
8 săptămâni – vaccin bivalent DP( parvoviroza, jigodie)
10 săptămâni – vaccin trivalent DHP ( jigodie, hepatită infecţioasă, parvoviroza) +L ( leptospiroză)
12 săptămâni – vaccin polivalent DHPPi (jigodie, hepatită infecţioasă, parvoviroza, parainfluenta) + RL (antirabic, leptospiroză)
Vaccinarea antirabică este obligatorie, se poate face începând cu vârsta de 3 luni pentru ca, ulterior, să se repete anual.