Problema se pune in felul urmator,te gandestic cam ce ai vrea tu de la un caine,cum ai vrea sa arate,daca esti activ,daca poti sa te impui,talia cainelui in caz ca conteaza(apartament,curte) etc.
Eu de cand ma stiu am avut pechinezi, dar mereu mi-am dorit un caine de talie mare, sa para cat de cat mai periculos. M-am gandit la foarte multe rase, dar la un moment dat am zis sa ma gandesc cam cum vreau sa fie cainele:
-par scurt
-inaltime nu prea mare(am curte, dar e cam mica pentru un caine de 55-60cm)
-sa faca paza cat de cat
-sa fie activ
-sa stiu ca ma bazez pe el in caz de vreunul care nu are ce face (hoti,betivi, mistocari etc.)
-usor de dresat
-inteligent
-iubitor, loial
-aspect impunator
si am ajuns la concluzia ca amstaff-ul e tot ce-mi doresc. Initial ma gandisem la rottweiler, dar parul, talia si agresivitatea ridicata m-a facut sa renunt. Iar acum sunt foarte fericita de ce am si mi se potriveste.
Am avut la tara un amstaff, a murit tipic cum mor cainii de la tara care arata putin mai agresivi dar era mielusel, vecinu' la otravit ca "era o amenintare pentru fiul lui" cand imi aduc aminte de el, era prietenos doar latra cand intra cineva in curte...nu inteleg lumea asta care judeca cartea dupa coperta.
Scuze pentru greseli dar sunt pe telefon.
Asa e si a mea prietenoasa cu toata lumea, poate fi si varsta de vina. Oricum, figura ei sperie pe toata lumea asa ca pot sta linistita
Sa stii ca rasa cainelui rar conteaza, cand vine vorba de caracterul lui. Conteaza felul in care il cresti si il obisnuiesti. Orice catel este activ, daca te joci cu el de mic si il inveti asa. Daca tie iti plac cei din rasa Cane Corso, atunci cumpara-ti unul.
CANE CORSO temperamentul acestor câini depinde foarte mult de maniera de dresaj și de comportamentul și atitudinea proprietarului. Structural sunt animale echilibrate, calme și afectuoase, dar de care trebuie să se țină seama. Paznic excelent, cu instincte naturale, își va proteja fără nici o ezitare familia. Este foarte important să nu simtă că membrii acesteia sunt în pericol, căci va acționa fulgerător și decis. Nu este recomandat să fie lăsat nesupravegheat când se joacă cu copiii de vârste mici și mijlocii, pentru că îi poate accidenta fără intenție datorită forței sale.deci are nevoie de un dresa ferm dar majoritatea cainilor sunt asa cum ii invatam de mici, daca vrei sa faci sport adica sa alergi mai mult ti-as recomanda un pittbull sa stii ca nu este adevarat faza ca musca ca o ia razna cum il inveti asa il ai
anonim_4396 întreabă: