1) Pechinez imperial : Cainele de rasa Pechinez Imperial poate fi uneori incapatant si gelos, mai ales daca este vorba sa fie nevoit sa imparta afectiunea stapanului. Au tendinta de a fi agresivi cu alti caini, sunt neinfricati si par sa nu constientizeze statura lor micuta, angajandu-se in conflicte cu caini de talie mare. Este nevoie de rabdare si tact sa ii faci sa accepte un caine de alta rasa, cu exceptia catelusilor. Sunt pretentiosi si adora sa fie rasfatati si apreciaza daca stapanul isi manifesta afectiunea prin mangaieri si vorbe bune. O data ce s-au atasat de stapan, devin umbra acestuia urmarindu-l efectiv din camera in camera. Din momentul in care se leaga acea legatura unica cu stapanul, pe care ajung sa-l iubeasca, devin mult mai receptivi la comenzile de dresaj.Este predispus la probleme oculare datorita usoarei exoftalmii. Pot prezenta probleme de respiratie datorita capului si a piramidei nazale usor turtite, aceasta dificultate de respiratie facand dificila adaptarea la temperaturi extreme.Indatoririle stapanului: Trebuie sa fiti atent atunci cand luati in brate cainele de rasa Pechinez Imperial deoarece e necesar sa ii oferiti un suport al coloanei vertebrale adecvat. Astfel o mana trebuie sa stea sub piept si una sub abdomen.In calitate de stapan trebuie sa alocati cateva minute zilnic pentru periajul blanii cainelui Pechinez Imperial pentru ca blana sa isi mentina aspectul prezentabil si sanatos. Atentie speciala trebuie alocata igienei oculare.Cap: teasta turtita, piramida nazala turtita.
Ochi: mici, exoftalmici, nuanta inchisa.
Urechi: atarna aproape de cap.
Piept: ingust.
Inaltime la greaban: 15-25 cm.
Greutate la maturitate : 3, 5-6 kg.
Durata de viata: 12-15 ani
Culoare: roscat cel mai frecvent, dar si negru, auriu, alb, dar nu complet nefiind admisi albinoticii.Pot fi bi- sau tricolori.
___________________________________________________________
2) Beagle : Un caine vessel, a carui principala functie este de a vana iepuri folosindu-se de miros. Indraznet, vioi, rezistent si determinat. Alert, intelligent si cu un temperament echilibrat, este prietenos si atent fara a fi agresiv sau timid. Urmatoarele boli au fost raportate cel mai des la aceasta rasa: palatoschizis; raie; nanism; epilepsie; cataracta; hipotiroidism; afectiuni ale discurilor intervertebrale; luxatii ale patelelor, afectiuni ale aparatului reproducator.
Totusi este o rasa rezistenta la boli, insa trebuie sa cunoasteti aceste posibile probleme de sanatate si sa va puteti adresa din timp medicului.Nu sunt caini care sa aiba mare nevoie de ingrijire, insa trebuie sa acordati atentie ungilor care trebuie sa fie taiate, iar blana va fi periata saptamanal.
Nu sunt pretentiosi nici in privita hranei, insa pentru ca sunt foarte mancaciosi au tendinta de a devenii obezi, de aceea trebuie hraniti cu moderatie. Nu recomandam hrana preparata in casa, chit ca o prefera, tocmai pentru a prevenii o serie de probleme. In schimb pentru o dezvoltare armonioasa staturo-ponderala, recomandam hranirea lor cu mancare superpremium: Acana/Orijen; ProPlan; Royal Canin; Hill's; etc.
___________________________________________________________
3) Bulldog Francez : Greutatea nu trebuie sa fie mai mica de 8 kilograme, dar nici sa depaseasca 14 kilograme, un bulldog in conditie buna trebuie sa aiba o talie proportionala cu greutatea sa.Alura degajata, membrele se deplaseaza paralel in planul median al corpului. Sociabil, vesel, jucaus, sportiv, mereu prezent. Extrem de afectuos cu stapanii sai si cu copiii.
___________________________________________________________
4) Husky de Alaska (Klee Kai de Alaska) : Dimensiuni: toy, miniatura, standard.
Inaltime: Toy: max. 33 cm; Miniatura: max. 38 cm; Standard: max. 43 cm.
Greutate: Toy: sub 4, 3 kg; Miniatura: 7 kg; Standard: 10 kg.
Speranta de viata: aproximativ 14 ani. Naparleste, latra si este destul de energic, ceea ce nu-l face animalul de companie potrivit pentru oricine. Fara antrenamentul si miscarea zilnica, poate deveni iritabil, nervos si de necontrolat. Cu toate acestea, intr-un camin adecvat temperamentului sau, Klee Kai poate deveni un animal de companie minunat. Este prietenos, chiar daca uneori rezervat fata de straini. In general, socializeaza bine atat cu oamenii, cat si cu alti caini. Docil si afectuos, are nevoie de un stapan calm, dar ferm, increzator si dinamic. Este de o inteligenta exceptionala si se adapteaza de minune unui climat racoros si unei clime cu ierni lungi. Vara, are nevoie de multa apa, umbra si racoare.Ca si celelalte rase din care se trage, intampina putine probleme de sanatate. In general, este un animal rezistent la boli, imbolnavindu-se greu. Este de asemenea o rasa foarte curata care nu miroase precum ceilalti caini. Husky pitic este predispus la cataracte, glaucom, distrofie corneala, alergii si cancer la animalele mai in varsta. Poate mosteni de la parintii sai epilepsie. Acest tip de Husky naparleste mult asa ca blana sa trebuie pieptanata si periata regulat, la interval de o saptamana. Trebuie tuns pe suprafata picioarelor.Chiar daca este mai mic decat Husky siberian, Husky pitic are aceeasi dorinta de a alerga, de a fi liber si de a se afla in spatii deschise. Ar trebui sa fie antrenat in exercitii si miscare in mod regulat. Plimbarile lungi zilnice sunt obligatorii. Ii place sa alerge si sa sape. Datorita marimii sale, poate sa traiasca bine si intr-un apartament, insa locul ideal pentru el este o casa spatioasa, neaparat si cu curte. Chiar daca aceasta rasa este destul de rara, inainte de a achizitiona unul, informeaza-te bine si vezi daca acest caine se poate adapta stilului si ritmului tau de viata.
Poza :
http://img.garbo.ro/images/article_pictures/back/int%202(63).jpg
___________________________________________________________
5) Shar pei : Inaltime: 44-51 cm
Greutate: 22-30 kg
Pui nascuti: 4-6 pui
Speranta la viata: 7-10 ani. Shar Pei-ul este un caine foarte inteligent. Desi este extrem de loial, nu asculta intotdeauna ordinele stapanului. Spre deosebire de Chow Chow, acesta nu este prietenos doar cu familia sa adoptiva, ci si cu strainii. Crescut inca de mic in preajma copiilor mici sau a altor animale, nu va va face probleme.
Desi pare incruntat, are o presonalitate foarte impunatoare si prefera sa fie singurul caine al familiei. Este foarte sensibil la caldurile prea mari si nu ii place sa stea in apropierea apei. Este un caine de paza excelent, insa stapanii sai trebuie sa fie foarte stricti si fermi cu el. Este foarte sensibil la caldura si nu naparleste excesiv, dar trebuie periat in fiecare zi. Urechile trebuie sa fie curatate saptamanal si sa nu se exagereze cu baile cu sampon. Shar pei-ul are nevoie de efort fizic zilnic, fiind un caine activ.
In general, este un caine sanatos, insa s-au semnalat mai multe cazuri de febra, sindrom inca neinteles in totalitate si alte cazuri precum displazia de sold si torsiunea gastrica.Stapanul trebuie sa se impuna in fata lui, fiind foarte incapatanat. Jucaus si activ, trebuie invatat de mic sa convietuiasca cu alti caini. Trebuie sa fie stimulat in permanenta, pentru a nu prezenta probleme comportamentale. Aceasta rasa necesita exercitii fizice zilnic. Cainii Shar Pei pot fi crescuti in apartament, numai cu conditia de a li se asigura doza zilnica de joaca si de plimbare. Desi prefera sa nu poarte botnita, dar nu va va pune probleme in cazul hamurilor.
Poza :
http://img.garbo.ro/images/pet_races/dog_17_300.jpg
__________________________________________________________
Fundita?
LoveNiki cred ca ai copiat toate astea de pe wikipedia, cred.
Dar raspunsul tau e foarte corect si m-a ajutat sa imi aleg un catelus.
Asa ca aleg beaggle-ul!
Dar si raspunsul tau a fost corect comunistrat
Eu am un shih-tzu. sunt caini de talie mica. se ataseaza foarte mult de stapani si sunt dragalasi.
Depinde daca vrei sati cheltui toti banii sau nu eu am caine, un chow chow.E de talie medie, foarte jucaus, fidel unei singure persoane si nu latra niciodata fara motiv. cei mai draguti sunt cei aurii si cei roscati (al meu e roscat)
Da pechinez imperial este cea mai buna alegere i eu am avut dar l-am pierdut.l-am dus la tara o data si acolo am avut un caine mai mare era ciobanesc romanesc de bucovina si nu se certau chiar se jucau impreuna
Eu am un bichon havanez are doi ani jumate. Sunt sigura ca te vei atasa foarte mult de orice catel ti-ai lua
Spiridon_Andreea_1998 întreabă: