anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Vreau sa ma apuc de sala dar nu știu cu ce sa încep prima dată, adică știu ca trebuie sa imi fac abonament si asa dar mă refer cand vine vorba de exerciții, modul in care le fac, ce fel de exerciții. Vreau sa ma apuc pentru slăbit si dupa sa pun masa musculara.Cu ce se începe?

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Prima data te apuci de manerul de la usa salii, asa poti sa deschizi usa sa intri inauntru.

Apoi, acolo vezi tu de ce te mai apuci laughing sau ce mai apuci

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mai asteapta cu sala pana termini cu BAC-ul.
Inca esti in crestere (pana pe la 21 de ani). Tu acum iti directionezi GH (hormonii de crestere) spre muschi, in loc sa-i lasi sa te ajute cu cresterea in inaltime (si lungime).
Apuca-te de un sport care sa te ajute sa te dezvolti armonios: inot, atletism, baschet etc Chiar si un sport de autoaparare.

| mODIN a răspuns:

O invatata din proprile greseli iti recomand: nu complica lucrurile. Nu te baga in suplimente, programe personalizate, masuratori si grafice si alte din astea.

Un program foarte simplu de urmat (la care oricum se intorc aproape toti dupa ce isi bat capul cu chestii intortochiate) e Push-Pull-Legs. O zi faci exercitii in care impingi greutatea (bench press, overhead press, dips, flotari etc.); o zi faci exercitii in care o tragi spre tine (tractiuni, dumbell rows, cable rows, lat pulldown etc.); o zi faci exercitii de picioare (deadlift, squat, leg press, leg curl etc.).

Si cateva reguli generale ar fi ca trebuie sa ti spatele drept (nu cocosat) mereu, mai ales la exercitii precum deadlift; exercitiile in care trebuie sa echilibrezi tu singur greutatea sunt mai utile in viata de zi cu zi si mai putin solicitante pentru articulatii decat cele la aparate sau la cabluri (compara de exemplu bent over row cu cable row, sunt efectiv aceeasi miscare doar ca la al doilea nu trebuie sa echilibrezi nimic); la repetari chiar nu e asa de mult fizica cuantica cum vor unii sa para, deci nu intra in panica daca nu stii cate sa faci (Kai Greene facea cate 25-30, Jay Cutler 5-6. Uita-te la amandoi cum arata si zi-mi tu mie ca e o diferenta asa mare).

Iar chestia cu "nu te apuca devreme de sala ca ramai scund" mi se pare o prostie absoluta. Barbatii care sunt scunzi sunt putin mai complexati de aspectul fizic si de aia se apuca de sala, nu raman mici din cauza ei.

| medicveterinarbucuresti a răspuns:

Multa banda si bicicleta, ulterior cu greutati usoare sa antrenezi toate grupele musculare. Descarcati aplicatii pe Android sau IOS ca le gasesti gratuite si ft interesante, unde iti poti monitoriza si progresul. Succes!