Ca sa o poti convinge, ai nevoie mai intai sa stii de ce nu iti permite. Daca este o chestiune de bani ai putea sa pui tu deoparte din banii de buzunar, dar fii atenta ca trebuie sa il hranesti si sa il mai duci si la veterinar, deci costa sa ai un animalut de orice fel, nu numai sa il cumperi. Daca are vreo alergie ceva, este mai greu, poate doar daca il tii tu in camera ta, dar si asa poate fi o problema. Poate mama ta are alte motive. Explica-i si tu cat de mult vrei si de ce. Ascult-o in mod real cu ce iti spune ca sa te asculte si ea pe tine. Sper sa reusesti sa ai un dialog cu ea pe tema asta si sa ajungeti la o concluzie buna pentru amandoua. Succes!
http://www.zooland.ro/arhiva/hamster%20pitic
Stiu cum e. Cand vine vorba de cumparatul animalelor de companie e cam dificil incercand sa convingi parintii. Dar arata-i mamei tale cat de mult iti doresti acest lucru. Sigur intr-un final va ceda si va accepta, iti garantez!
Uite cateva detalii:
-Nu miroase. Ii schimbi talasul cam o data pe saptamana. Nu-i lasa alimentele degradabile mai mult de o zi in talas (mere, morcovi etc). Hamsterul in sine nu face zgomot, ca nu e papagal. In schimb roata (daca o sa-i pui una) face zgomot cand se da hamsterul in ea. Zdrangane putin. Nu te gandi ca miroase ca un dihor ca nu e asa deloc, o sa ramai surprins cat e de curat, se spala ca o pisica.
Multi oameni adora hamsterii, distrandu-se urmarindu-i cum se joaca sau cum se ingrijesc. Fiecare animalut are o personalitate proprie, dar exista anumite tipuri de comportament dupa care poti identifica daca este curios, daca ii e frica sau vrea mai multa atentie din partea ta.Pentru un hamster, o dieta echilibrata inseamna mai mult decat amestec de seminte sau granule. Alimentele proaspete din bucataria stapanului sunt si ele importante: asigura varietatea si fac meniul mai interesant. Printre alimentele pe care le poti adauga meniului unui hamster se numara fructele si carnea.Ia masuri de precautie cand aduci alte animale de companie intr-o casa unde este deja un hamster. Hamsterul nu este genul de animal de companie care sa se imprieteneasca cu acestea. Mai mult, este mereu in pericol, asa ca supravegheaza-l ori de cate ori nu se afla singur. Sunt fricosi cand vine vorba de straini si prefera sa fie mai mult sub atentia stapanului. Nu este foarte costisitor!
Sper ca mama ta sa aprobe
Bafta!
Trebuie sa ii arati cat de mult iti doresti unul,poti sa ii arati ca esti responsabil,sa ii ajuti cu la treburi,etc.
Hrana:Fructe,Legume,Seminte speciale,ATENTIE! Nu le da dulciuri, cafea, etc.
Pot fi tinuti in colivii speciepale, acvariu, etc.
Cand femela are pui trebuie sa ii desparti.
Patricia_9903 întreabă: