Buna
Am avut iepure de companie cand am fost mica! A trait ani buni... L-am luat de mic, pe atunci, din piata de animale...Cine avea sa stie ca va creste maaaare si e de rasa Marele Belgian? A cerut domnul 10 lei pe el pe atunci tocmai ce intrase moneda noua de lei.
A fost o companie minunata, foarte dragastos.Cand vroia atentie, se invartea in jurul meu pana incepeam sa il dragalasesc.
Dar e un animal si face si probleme!
Facea treaba mare peste tot, si foarte mult. Daca ii dadeam ceva nepotrivit (in afara de legume, iarba si fructe) facea si diaree.
Apoi cand a crescut, a inceput sa devina agresiv si sa sara dintr-o data sa muste...Si musca foarte rau... Apoi a inceput si sa urineze pe pereti, ridicandu-se pe picioarele din fata, adica stand in cap, si urinand sus pe pereti.Iepurasul se facuse mare si intra in calduri, fiind nesterilizat, vroia partenera.
Apoi vezi ca si la iepuri pot aparea boli!
La un moment dat a facut tumori pe tot corpul, sansele de supravietuire au fost mici dar bunica a cumparat albastru de metil picaturi si l-am dat o saptamana in fiecare zi pe tot corpul si i-a trecut ca prin minune.
Trebuie lasat prin casa / si prin curte (daca stati la casa)... Trebuie sa alerge si sa se miste...Nu e de tinut in cusca toata ziua.
Ar fi mai ok sa iei 2 deoarece ei au nevoie de un partener de joaca sau ceva. Dacă sunt singuri pot muri din cauza asta. Cel mai indicat este sa îi castrezi/sterilizezi pe amândoi.
Salut! Am avut si eu acum cativa ani un iepure mascul de care m-am atasat foarte mult.
Dupa aproximativ 4 ani a inceput sa se simta rau, nu isi mai putea misca picioarele, nu bea, nu manca.
Am mers cu el la veterinar dar din pacate, a murit chiar in bratele mele fix cand am ajuns la veterinar...se pare ca avea o infectie la burtica care din cate am inteles de la doctor sunt foarte periculoase pentru ei.
Sfatul meu este sa ai mare grija de el in cazul in care iti iei unul, si sa nu te atasezi de el prea mult, pentru ca din pacate nu traiesc vesnic .
Te salut!