| karakedi13 a întrebat:

Ziua mea de nastere se apropie, si as vrea sa primesc un catelus Chihuahua. Dar, mama nu e de acord cu animale in casa. Ce as putea face ca sa o conving sa ma lase sa detin si eu un animalut?

Cel mai bun raspuns primeste fundita! :*

Răspuns Câştigător
| Gospell a răspuns:

Sfatul meu : Ar trebui sa stai de vorba cu mama ta si sa-i promiti ca esti competenta si ca poti sa ai grija de un catel (il vei spala, vei face curatenie dupa el). Si sa-i zici mamei tale ca nu vei mai avea nevoie de alt animal de casa (de exemplu :pisica, hamster papagal)
In plus trebuie sa incerci sa ajuti pe mama ta in treburile casnice, ca s-o convingi ca esti "harnica" si ca in casa nici nu o sa se simta ca este si un caine.

5 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Promite-i si demonstreaza-i ca esti competenta sa -i oferi o viata decenta catelusului (alimentatie, baita, plimbarica, toate astea sa fie regulate.) Oricum, comportate frumos pana in momentul adjudecarii ei in ceea ce priveste achizitionarea catelului, dar si dupa aceasta.

| andreea_1536 a răspuns:

Faza cu``sa ii dovedesti ca esti competenta si responsabila`` nu merge la toate mamele.Mama a fost total impotriva sa imi cumpere un caine.bine...m-am rugat de ea ceva vreme si am cautat pe internet o canisa(canisa larus) si cand i-a vazut mama cat sunt de frumosi a zis ``mai vedem``. ideea e ca trebuie sa ai argumente...gandeste-te! si succeswinking

| Miha a răspuns:

I-ati o rasa de catel care nu lasa par si nu este foarte ''dezordonat''
ceva mai mic...si rogate mult mult de tot spune chesti d genul:o sa iau note bune, o sa ies cu el in fiecare ora, o sa strang bani sai cumpar eu d mancare(daca poti), daca ai un frate sau sora ai mai multa grija d el si arata-i ca asa te vei comporta si cu catelulwinkingsau spune-i ca o data pe an e ziua ta sa te faca si p tine atunci fericitawinking

| Yana a răspuns:

Ar trebui sa ii dovedesti ca esti capabila sa ai grija de un animalut, sa ii dovedesti ca esti responsabila. Incearca sa vorbesti cu ea si sa o intrebi daca ti-ar permite sa ai un catelus macar pe o perioada scurta de timp, ca ea sa vada ca esti in stare sa ai grija de catelus si in acelasi timp sa nu iti neglijezi celelalte sarcini. Asa cum spuneai si tu, mama ta nu este de acord cu animale in casa, ceea ce ingreuneaza situatia. Acesta este un principiu de-al mamei tale si nu foarte multe persoane renunta la principii. Cel mai mult conteaza modul in care ii vorbesti. Nu trebuie sa ii pui conditia ca daca te iubeste iti accepta catelusul. Ea oricum te iubeste, dar acest catelus nu este dorit in casa. Poate daca nu ati fi stat la apartament, ar fi acceptat mai usor. In orice caz, eu iti urez succes!
Yana.

| Yana a răspuns:

"sau spune-i ca o data pe an e ziua ta sa te faca si p tine atunci fericita" nu e cred ca e o solutie tocmai buna. Ce inseamna asta? Ca la anul o sa vrea sa-si ia o tarantula? Ar trebui sa incerce asa cum am zis si mai sus sa vorbeasca cat mai frumos si sa nu umble cu santaje.