| Sergiuuuuu a întrebat:

Salutare, a cumpărat fratele meu acum o săptămana un poodle, câinele este foarte fricos, trebuie de cât sa ma uit si deja fuge, dar cu fratele meu e bine se joaca cu el merge afara cu el, care ar fi rezolvarea? E frica de toti oameni doar de fratele meu nu

8 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu e nimic adevărat, din tot ce citesc mai sus. Și eu am un poodle alb... happy Am avut doi, dar unul nu mai e...
Cățelușul se va atașa treptat, de toți cei pe care îl iubesc. Dacă simte iubire, va oferi iubire. Nu înseamnă că cel care l-a cumpărat, e singurul pe care-l va (și) iubi. El va avea iubire pentru toți! Și pentru tine, și pentru fratele tău...
E speriat fiindcă nu e obișnuit cu oamenii, deocamdată simte doar teamă. Nu-l speria, nu alerga după el, fiindcă se va simți vânat. Pășește încet spre el, vorbește-i cu bândețe, să simtă în tine un prieten.
Atașează-te de el, așa cum te atașezi de un copilaș, cu răbdare. Oferă-i mângâieri ușoare, lente, dă-i câte o bucățică de carne, ori ce-i place lui mai mult. De asemenea, poți lua o jucărie să-l provoci la joacă. Dar nu comunica cu el prin fluierat, sunt căței care se sperie ușor, când aud astfel de sunete. Lasă-l să-ți cunoască glasul, să se obișnuiască cu tine.
Nu-l smotoci din prima, chiar dacă ai tendința de a o face, fiindcă îți este drag. Scoate-l și tu la plimbări scurte, nu doar fratele tău. Astfel încât, se va obișnui cu amândoi. E posibil ca la început să refuze a te urma în lesă, căutându-l cu privirea pe fratele tău, dar încet, cu răbdare, veți deveni cei mai buni prieteni. Vă va iubi, în egală măsură, pe fiecare.
Să-ți trăiască drăgălășenia! happy

| Seven07 a răspuns:

Animalul l-a acceptat pe fratele tau ca si stapan. Nu se va atasa de altcineva ca de el decat in situatia abandonului. Nu ai ce sa ii faci, cand un animal isi iubeste stapanul, pur si simplu nu il va "trada" pentru altcineva. Totusi daca te joci cu el si incerci sa nu mai fi atat de invidios pentru ca iti place fratele, s-ar putea sa se apropie si de tine, cainii simt sufletul si sentimentele oamenilor.

| Angelostietot a răspuns:

Caini sunt forte atrsi de Stpunul lui, cel care l-a ales. Si cainele meu cand l-am adus acasa statea doar langa mine pana s-a obisnuit. Ideea este ca daca nu se obisnuieste va fi fricos trebuie sa il tina fratele tau, dar sa nu para obligat, iar tu te apropi si il mangai dar mai intai il lasi sa te miroasa. Puls daca il aveti de o saptamana nu prea s-a obisnuit cu alti oameni. Cati ani/luni/saptamani/zile are?

| Catalin_Stavila_1988 a răspuns (pentru Angelostietot):

Are 8 luni, nu știu ce viata a dus înainte, atât știu ca era dominat de un mascul din aceeași rasa(erau 5 câini e unde l-am adus) și sunt fratele cel cu care sta câinele

| Catalin_Stavila_1988 a răspuns (pentru Angelostietot):

Are 8 luni și e foarte fricos de toată lumea fuge, eu sunt singurul pe care îl accepta

| Sergiuuuuu explică (pentru Angelostietot):

Are 8 luni jumate de unde la adus erau 5 câini si unul de acolo i-l domina

| MadaMary67 a răspuns:

Incearca sa-i dai mancare mai buna (din mana) lasa.l doar cu tine in camera, nu striga pe el, mangaiel mult, joaca-te cu el.dar in special dai( sa zic asa *bunatatii* ) Fundă?

| Adyadriancosmin13 a răspuns:

Trebuie sa te înarmezi cu răbdare si sa colaborezi cu fratele.cainele la acceptat pe el de stăpân dar câini sunt animale care percep ideea de familie foarte bine(uneori mai bine ca oameni), sfatu meu este sa începi cu plimbări Scurte iar pe măsura ce el le accepta le poti mari, ii poti distrage atenția scotandul la plimbare cu un alt câine, atunci atenția lui va fi la celălalt câine si nu la tine.