Buna, e doar un pui care cerseste atentie este si normal la varsta asta sa fie cuminte si sa adore sa fie alintat de toata lumea, cand o sa mai creasca o sa isi dea seama si nu o sa mai vrea sa fie alintat de toata lumea, plus ca pe cine ii cunoste si s-a imprietenit cu ei nu o sa ii atace niciodata.
Am mai avut o femela care mi-a murit la 4 ani jumate. Insa despre ea era blanda dar am dresato altfel. Tinuta la intuneric si haratita de alti straini timp de o luna. Dupa ce era haratita o lasam 10 min 15 si mergeam la ea o alintam ma jucam ii dadeam sa manance o scoteam afara. Si intr-o luna de zile nu se mai atingea nimeni de mine si nici nu mai intra cineva in casa! Dar nu vreau sa fac acelasi lucru si cu acest catel. Mentionez ca, cu femela am facut lucrul asta oribil cam tot pe la 4 luni maxim 5. la 6 luni era destul de ok din toate punctele de vedere.
? am ramas socanta, sincer.
Nu stiu cum ai putut sa traiesti cu asemeanea decizii, asemenea lucruri orbile facute pe un suflet inocent.
Lasa cainele sa fie caine. Cand o sa muste, o sa muste ca simte ca trebuie sa muste, nu sa il obligi ca apoi sa ramana cu traume si cu sechele sa distrugi un suflet pur ca tu ai nevoie de "aparare".
E caine nu robot. Face ce simte!
Pai de ce am cerut ajutorul vostru? crezi ca degeaba? Am cerut ajutorul ca sa nu aplic aceleasi chestii si cu acest catel! De asta am cerut un sfat. Dar de la un sfat s-a ajuns in alta parte! Si nu distrugi nici un suflet. Doar ca, cainele trebuie invatat pe cine sa apere.
Eu ti-am dat sfatul din primul comentariu la intrebarea ta.
Daca vrei sa intelegi ca acel caine o sa se maturizeze si o sa stie ce are de facut fara sa ii aplici lucruri oribile ca sa ramana cainele cu sechele ca sa fii tu fericit ca te apara, bine, daca nu tot bine.
Esti sigur ca nu i-ai distus sufletul? Psihic l-ai terminat, metode de genu acesta se face la spare pe creier pe oameni.
Ps. Cainele stie pe cine sa apere, nu trebuie torturat psihic si fizic ca sa stie, e natura lui de a te apara, de aceea se spune ca un caine e cel mai bun prieten al omului, dar se pare ca omul nu e cel mai bun prieten al cainelui.
Am citit restul comentariilor si am sa iti dau un raspuns acum.
Un caine nu trebuie dresat sa fie rau, nu e nevoie absolut deloc, cu atat mai putin la pitbull.
Daca va simtii ca esti in pericol te va apara chiar si de un om pe care il cunoaste si iti e prieten. Nu trebuie sa ai un comportament atat de inuman cum ai avut cu cainele anterior. E lipsit de demnitate si groaznic ce ai facut. Ar trebui sa iti fie rusine. Nu cumperi un caine daca vrei DOAR protectie, ca apoi sa il chinui si sa il maltratezi astfel. Un caine oricum isi apara stapanul, oricat de imbecil ar fi acesta.
Daca vrei doar sa fii protejat cumpara-ti naibii un spray paralizant sau niste sabii si n-ai decat sa traiesti intr-un buncar, dar nu chinui un animal pentru folosul tau.
Ar trebui sa aiba animale de companie doar oamenii iubitori de animale si care stiu ca ofere afectiune si un mediu potrivit.
Si eu am o catelusa (amstaff) si stiu ce inseamna sa fii protejat de aceasta. E foarte prietenoaas si iubitoare, se joaca cu toata lumea, dar in momentul in care simte ca nu sunt in siguranta, chiar si daca ridica cineva vocea la mine, se pune in fata mea si e pregatita in orice moment sa ma apere. Poate ca nu o sa crezi, dar asa a crescut, nu am chinuit-o ca sa o invat si nu am inchis-o cine stie pe unde ca sa ma iubeasca mai mult. Pur si simplu m-am comportat cu ea ca si cu un membru al familiei de mica.
E mic maaa, e bine asa cum e, cand o sa fie mare o sa fie oricum destul de agresiv cu aia de nu sunt ai casei, vrei sa faca crima? Pitbulii trebuie de mici sa socializeze cu alte animale si persoane. Stai linistit ca e ok asa.
Este mic dar am un prieten care si el la fel are un puiut de pitbull! Insa a lui are 5 luni. Si cand iese cu el afara daca te apropii de stapan incepe sa maraie si daca pui mana pe stapan te musca!
Tu vrei sa fie killer? Eu consider ca e gresit ce faci si este bine asa cum creste, oricum cand o sa fie mare o sa devina "oarecum " agresiv. Atunci asteapta raspunsuri de la altii care sa te invete cum sa iti chinui cainele.
Nu nu vreau sa fie ""killer"! Sa stii ca m-am interesat si de chestia cu agresivitatea la maturitate! Este foarte gresit ce spui tu de agresiv la maturitate. Cum il cresti asa il ai. Se spune ca ei sunt o fire agresiva dar nu cu oamenii! Daca te informezi ai sa vezi ca ei sunt niste caini foarte linistiti cu persoanele din jur numai ca li se zice ca sunt agresivi deoarece atunci cand au contact cu alti caini le place sa fie loiali iar daca acest lucru li se interzice atunci devin agresivi!
Asa se spune si despre popi cand vorbesti cu crestinii, ca sunt sfinti. Eu personal nu am avut pitbull niciodata, acum am un Kangal, dar in zona in care stau eu unul din 3 caini este pitbull. Sunt caini frumosi, loiali imi plac si mie dar se enerveaza foarte repede, ca ai citit tu si ca ai vazut alea sunt basme. Stiu ca toata lumea zice ca pitbulii sunt rai si poate se si exagereaza mult dar gandeste'te ca un sambure de adevar este si acolo. Mie imi pare ok asa cum il tii tu. Oricum, bafta cu ala mic si ai grija de el!
Ok mersi!
Bun... Mai intai, esti sigur ca vrei un pitbull agresiv? Tine cont ca daca tu vei sta cel mai mult pe langa el, doar pe tine te va stii de stapan. Cu restul, chiar daca sunt apropiati de el, va fi cel putin suspicios. Cand vei iesi cu el vei avea probleme...
Dar daca totusi asta vrei, nu il scoializa. Nu iesi cu el afara (doar in fata/spatele blocului), incearca sa eviti contactul cu oamenii si cu alte animale. Eu am avut un ciobanesc german care a stat numai in curte, departe de ochii oricui... la 9 luni cand am iesit cu el pe strada, nu se apropia nimic viu la mai putin de 25 de m de noi fara sa fie luat in primire. In plus, o data la cateva zile, enerveaza-l usor (zgaltaie-l de bot de exemplu), dar putin (pana maraie), apoi arata-i afectiune ( ca sa inteleaga ca nu ai nimic cu el). Bafta si ai grija ce faci!
Puteti observa aici, cum se formeaza cainii, pe care ii vedeti la televizor, muscand si eventual omorand oameni, din dorinta unora de a avea un caine 'rau' badass
Nu doar ca eu doresc sa am un caine protector. Prin chestiile care le-am spus mai sus cateaua care o aveam ma proteja oriunde as fi mers. Da era ""rea"" dar stia cand trebuie sa muste si cand nu. Printr-o simpla comanda ""nu este voie"". De asta esti stapan sa il dresezi dupa cum vrei dar in acelasi timp ai si o responsabilitate daca il faci prea rau si nu te asculta doar musca oameni asa nu faci nimic. Ai inteles total gresit ce am scris eu mai sus.
Asteapta sa creasca mare.As stii cateva metode dar sunt cam dure.Am auzit de la oameni ca daca il bati sau ii tai coada va fi rau, insa eu nu as decurge la asa ceva!
Eu ti-as recomanda sa nu iti inveti pitt asa! mai bine invata-l cu toata lumea, cu alti caini! pentru ca daca il inveti asa, mai tarziu o sa ai de suferit tu! adica in sensul ca acest caine o sa devina agresiv!
0RASPUNS0 întreabă: