Buna.
Se poate trai, dar este un risc, sunt boli mortale cum sunt parvoviroza, carrie, rabia ( care te afecteaza si pe tine, de fapt mori intr-o saptamana daca nu esti vaccinat in maxim 48 de ore de la muscatura), iar vaccinul asta face, combate aceste boli. Aceste boli sunt groaznice, catelul moare cam intr-o saptamana in chinuri.
Poti sa risti, dar merita sa risti? Merita sa iti pui si viata ta in pericol nu doar al cainelul? Pentru mine nu merita, prefer sa ii fac vaccinurile, dau niste bani, dar stiu ca sunt si eu dar si cainele meu imun la boli groaznice si mortale.
Ps. Vezi ca trebuie sa ii faci si deparazitarea interna ( contra viermisorilor, asta se face inainte de vaccin, nu este scump, costa in jur de 3 lei o pastiluta) dar si deparazitarea externa, contra puricilor si capuselor ( capusa poarta multe boli mortale)
Fara Cipuri!
Glumeam adineaori, oricum ascult-o pe Laura ca stie ce zice.
Nu stiu daca are dreptate!
De ce n-as avea? crezi ca mint? ca ma joc cu sanatatea unui suflet?
Raspunsul este da, recomandat este sa le faci toate vaccinurile dar totusi cum au trait de-a lungul anilor toate rasele de caini si pana acum pot sa supravietuiasca si ai tai nevaccinati.
Buna! Pai indicat ar fi sa-i vaccinezi mai ales ca sunt rasa mica si de obicei sunt mai sensibili. Niciodata n-am riscat cu a nu le face vaccin, eu personal. Putini caini au trait fara vaccin. De exemplu cateaua mea pechineza are acum 11 ani si nu a fost vaccinata cand era mica. Dupa ani buni am vaccinat-o si e foarte sanatoasa acum. Deci sfatul meu e sa-i vaccinezi pentru a nu suferi dupa moartea lor! Pentru ca am avut si caini care nu i-am vaccinat si nu au trait mai mult de jumatate de an Numai bine :3