| cosmin4u2you a întrebat:

Vreau sa imi fac un lac de pescuit de app 4 m latime si 15.20m lungime cu adancime de 2 m. La capatul terenului pe care vreau sa imi fac lacul trece un canal de apa de app 1m adancime alimentat de o fantana si problema ar fi urmatoarea. Cum pot face ca apa din canal sa imi intre in lacul meu in mod natural prin scurgere, daca nivelul canalului este mai jos cu app 1 m si ceva decat nivelul terenului meu? Orice sfat m-ar ajuta happy Multumesc anticipat!

14 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Foarte simplu, Coane Spirache: in zona de conectare a canalului cu helesteul construit de tine INVERSEZI LINIILE DE FORTA RAVITATIONALA. Nimic mai simplu, pentru tine, care iti faci griji din asfel de nimicuri. ( " cum pot face ca apa din canal sa imi intre in lacul meu in mod natural prin scurgere, daca nivelul canalului este mai jos cu app 1 m si ceva decat nivelul terenului meu?" )

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

@ mai ai inca o varianta relativ simpla si ieftina : o moara cu cupe, care sa fie actionata de curgerea apei din canal; dar asta-i pentru shmecheri. Succes!

| JackR a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Nea Valeriu, moara cu cupe s-ar putea sa fie un concept prea complicat. Uita-te la ce defineste omul prin "lac".winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):

Am observat dimensiunile; de asta cred ca o asemenea mica moara cu cupe din cutii de pepsi, o roata de bicicletasi un jghiab de streasina de 3-4 metrii ii rezolva usor problema

Nu oricine-i Arhimede!winking

D'asta a si intrebat omul; ca nu statea sub copac precum Newton.winking laughing

Hai sa-i dam un link, cu schematica unei moare cu cupe, cine stie, poate ne lipim de-o saramura!

Gaseste singurel clipuri, daca intr-adevar este interesat sa-si puna in practica balta; poate gasim si noi la el, Monstrul din Loch Ness

| JackR a răspuns:

4 x 15, 20 = 60, 80 mp. Am vazut balti ramase dupa ploaie mai mari decat "lacul" tau. Acum depinde si ce vrei sa pescuiesti. Pentru guppy si scalari, ar fi numai bun...

Acum, sa revenim la "miezul" problemei: sau sapi in asa fel incat adancimea utila (adica aia pe care intentionezi pentru apa din "lac") sa fie masurata de la nivelul cel mai scazut al canalului sau iti cumperi o pompa.

| cosmin4u2you explică (pentru JackR):

80 mp sunt suficienti pentru un pescuit de distractie la carasel. asta este obiectivul meu.Da termenul "lac" pe care l-am folosit nu a fost tocmai potrivit. in fine eu am deschis topicul asta pentru cei care au ceva asemanator cu ce vreau eu sa fac si sa primesc niste sfaturi. nu raspunsuri loate in deradere de la cei care nu se pot abtine.

| JackR a răspuns (pentru cosmin4u2you):

1. De unde 80 mp, ca din dimensiunile date de tine ies doar 60-61 mp.
2. Chiar si carasul, care nu este un peste foarte pretentios, are nevoie de oxigen in apa. Asta inseamna izvor subteran, un curent cat de slab ar fi el etc. In "smarcul' ala pe care il visezi tu, de unde? Sau te gandesti sa instalezi un aerator?
3. Cei care au ceva asemanator cu ce vrei tu sa faci, au gandit toata povestea ca pe o afacere si au investit bani seriosi.

Am doua solutii o sa incerc sa fac ca apa care intra sa si iasa, eu ma gandeam sa dau drumu la apa doar cand este nevoie, si m-am gandit la un aerator solar

Cat fac 4x20 domnu? ( legat de oxigenul pestilor si ce mai trebuie, m-am documentat si eu ca asa este normal )

| JackR a răspuns (pentru cosmin4u2you):

Tuflea, despre ce 20 vorbesti, ca in intrebare ai scris 15.20, ceea ce pentru mine inseamna 15 metri si 20 centimetri!