Buna
Orice caine nu conteaza rasa are nevoie sa iasa cel putin o ora afara, mai ales un pui ( cu cat talia e mai mare cu atat orele se lungesc pentru ca au nevoie de multa miscare), deci un boxer o sa aiba nevoie de cel putin 2-3 ore afara, joaca, alergat, plimbat, pentru as dezolta corect, deci nu este greu sa ti un boxer in apartament, este nevoie de timp sa il petreci cu el in casa dar si afara.
Depinde de caine daca zgarie parchetul ( pentru as tocii ungile), matusa mea are un caniche de talie mare, zgarie parchetul si cam pana la 2 ani nu ii placea sa stea singur in casa ( cand pleca matusa mea la munca, zgaria usa de la intrare, rodea usa din camere, deci facea prapad, eu cu cainele meu nu am intapinat probleme de genu acesta, doar cat mi-a fost pui pana in varsta de 2 ani, mi-a ros canapele, covoarele si coverturile de pe pat ( o mancau gingiile si e normal sa roada tot ce prinde, chit ca ii cumperi sute de jucatii).
Primul vaccin de la 6 saptamani si urmatoarele dupa 2 saptamani de la primul vaccin, plus deparazitarea interna ( care se face inaintea vaccinului) si externa ( contra puricilor), plus carnet de sanatate, te ajunge in jur de 200 de lei, dar depinde de cabinetul veterinar, apoi vaccinul o sa il faci doar o data pe an, care costa in jur de 60 de lei.
Mancarea, e o rasa de talie mare, deci o sa consume destul de multa mancare.
La inceput pana in varsta de 1 an, are nevoie de mancare speciala pentru caini juniori ( contin nutrieti pentru a ajuta puiul sa se dezolte corect), care este destul de scumpa fata de mancarea pentru seniori. Te as sfatui sa cumperi o mancare mai scumpica ( nu de la penny, lidl, etc) deaorece mancarea mai ieftina s-ar putea sa iti imolnaveasca animalul ( contin multe chimicale). Cred ca e mai indicat sa mergi al selgros, metro, etc sa cumperi un sac de 10 kg de mancare pedigree sau chappi care costa in jur de 50-60 de lei ( dar pentru puiuti e mai scump) si scapi de o grija timp de o luna. Inafara de bobite sunt si altfel de suplimete care le gasesti la un pet shop, plus poti sa imi mai dai ca supliment carne fiarta fara sare de pui si curcan, branza nesarata si lapte cu 1, 5 % grasime, dar poti sa intri si medicul veterinar legat de alimentatie, o sa te ajute cu cea mai mare placere.
Crede-ma ca costuri inevitabile sunt, mai ales daca se imbolnaveste, tratamentele de obicei sunt destul de scumpe, eu momentan pe luna dau in jur de 100 de lei ( am un pechinez de 14 ani, in afara de mancare are nevoie si de un tratament, deorece e batranica si ficatul si stomacul ei nu mai functioneaza ca in tinerete).
Legat de numarul 4 nu stiu, nu cunosc pe nimeni, dar mai indicat e sa il iei de un pet shop deorece au deparazitarea interna facuta si o parte, poate chiar toata schema de vaccin facuta, deci stii ca o sa cumperi un caine sanatos.
Buna,
Este un caine de talie mare, va avea nevoie de atentie si multa miscare. Nu zgarie parchetul atata timp cat il educi corect si il inveti de mic ce e bine sa faca si ce nu. Cumpara-i multe jucarii sa aiba ce roade ca sa nu fie tentat sa iti roada lucrurile sau papucii. Vaccinurile in general costa destul de mult, insa le faci doar cand e mic, pe urma cate unul anual. In ceea ce priveste mancarea este destul de costisitor pentru ca e caine mare si necesita multa hrana. Daca esti dispus sa adaugi cheltuielilor tale si un astfel de caine si poti sa ii oferi ceea ce are nevoie atunci merita sa il cumperi, sunt foarte inteligenti si docili.
Cat despre vanzator/crescator, sunt o groaza de anunturi de internet, cauta in orasul tau ca sa nu fii nevoit sa te deplasezi.
1. Orice caine poate fi tinut la apartament daca:
- il scoti afara de 3 ori pe zi. Dupa 1 an poate fi scos si de 2 ori. Dimineata poti sa-l scoti jumatate de ora pentru nevoi, insa seara scoate-l calumea o ora, chiar doua. Cu cat e mai mare cu atat are nevoie de mai multa miscare.
- ii cumperi jucarii speciale pentru ros ca sa nu se plictiseasca si sa-si potoleasca nevoia de a roade. Intreaba la magazin ce jucarii sunt mai bune pentru rasa ta. In niciun caz plusurile. Sunt prea moi si nu il vor ajuta.
- il inveti cu comanda "nu" atunci cand roade ceva de exemplu. Asa va invata ca trebuie sa fie cuminte, sa nu rupa hartii/servetele sau sa roada mobila si papucii cand esti plecat. Arata-i ca esti foarte suparat pe el cand face asta.
2. Nu zgarie daca il inveti sa nu il zgarie.
3. Un vaccin costa macar 50 de lei. Depinde de cabinet.
Mancarea depinde in fucntie de talie. Cu cat e mai mare cu atat are nevoie de mai multa mancare. Nu iti recomand Pedigree sau Chappi. Sunt mancaruri comerciale, ieftine si proaste care nu aduc niciun beneficiu.
Da-i mancare premium cum e Hills, Eukanuba, Schesir, Belcando etc.