| AdiMihai25 a întrebat:

Salutare,
Ce mâncare ii mai pot oferi la cățel Akita Inu 3 anisori?
În prezent mănâncă aproape ce mănânc si eu, adică mâncare gătita. Ciorba, peste, oase viata, porc fierte, ba chiar sarmalele sunt preferatele lui.
Foarte rar cand mai rontaie o boabă de pedigree,
Ceva boabe mai bune ca pedigree ce sa iau sa ii placa?

6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Du-te, însoțit de răsfățatul tău cățel la magazinul Maxi-Pet (de preferat) din orașul tău, ori la Animax, ori la Zooplus (orice magazin cu hrană şi accesorii pentru animale de companie)
La Maxi Pet au pregătite boluri cu diverse sortimente de hrană uscată pentru căței, pentru "gustare". Gratuit. Îi dai din fiecare si vezi la care se opreste.
Dacă nu-i place nimic, mergi mai departe, alături de cățel, la raionul de hrană umedă. Au o gamă largă, ai de unde alege!
Eu îi dau din cele de la Hill's ori Royal Canin. Și tot face nazuri.
Îi mai cumpăr de la Brit (Chicken, real fillets), numită si "recompensă". E o cărniță delicioasă pentru căței, dar eu îi tai felii subțiri și o amestec cu bobițele din castronul lui.
Nu-i mai da oase (îl constipă), iar cele de pui și de curcan sunt casante si foarte, chiar foarte periculoase. Îi pot perfora intestinul. Pot fi fatale pentru câinele tau. Cel mult, din când in când îi poți cumpăra gâturi de pui, atât (nicidecum spinări, care au o mulțime de oase scurte si subțiri).

Îi poți cumpăra de la orice supermarket pipote si inimi de pui, le fierbi, adaugi putina sare. Le poti da in amestec cu paste fierte (dar, vei avea un purcel, dacă îl obșnuiești așa).

Dacă refuză bobițele, lasă-l flămând. Și le va mânca cu siguranță, când i se va face foame.

| Sophieka a răspuns:

Cu greu acum sa mai treaca la bobite. Poti incerca cele de la Royal Canin care au o substanta care atrag cainii sa o manance.

Insa imi e teama ca va ajunge sa accepte bobitele doar de foame, in cazul in care mai refuzati sa ii dati hrana gatita de la voi.

Macar sa incetati sa ii mai oferiti oase.

| SharpEagle a răspuns:

Nu, nu-i mai da mancarea de uz uman. Ei au, in principal, nevoie de proteina, vitamine si minerale.
Acum e greu sa-i faci dezvatare....Cumpara oase garf de vita si fierbe-le (cativa lei per kg). Mai poti alterna si cu tacamuri de pui, ceva ieftineala congelata, inimi si pipote etc. Zeama rezultata o versi peste boabe si le lasi sa absoarba, apoi ii dai. Ar trebui sa manance cam orice fel de boabe in combinatia asta. Dar nu-i lua chiar d-astea ordinare. Pedigree nu-i chiar ce trebuie...
PS: zeama asta o pui la rece si te tine zile bune. Poti chiar si sa congelezi asa ceva.

| elemonis a răspuns:

Buna.
Nu ii mai da oase pentru ca i se pot sparge intestinele/stomacul de la ele.
Daca iei mancare umeda/uscata sa iei o mancare de calitate buna, deoarece de la hrana de calitate inferioara exista posibilitatea sa se irite stomacul/burta.
De asemenea, de la carne exista posibilitatea sa aiba mancarimi si sa ii cada parul mai mult decat de obicei si sa nu ii mai creasca inapoi.
Unde am mentionat,, exista posibilitatea" aici depinde de la caine la caine, insa in legatura cu oasele este valabil indiferent de rasa.

| AdiMihai25 explică:

ATENTIE la toata lumea,
Nu orice fel de oase.
Oase de VITA SI PORC.

| restinvogue a răspuns:

Daca nu l-ai obișnuit de mic cu boabe slabe șanse să mai mănânce acum.