Daca o prinzi inainte sa mearga la baie o ti pe wc si isi va da seama sau arunci rahatul in wc si o pui sa vada ca sa stie ca poate face acolo.
Incearca la inceput sa pui nisip in litiera sau pamant. Ai grija ca ea sa poata ajunge oricand acolo si sa nu fie usile inchise. Pe parcursul zilei incearca sa o duci acolo de cateva ori ca sa isi aminteasca drumul si incearca sa o tii aproape de litiera. Cand va fi momentul se va duce singura.
Ii pregatesti o cutie cu nisip si o pui prin locurile pe unde ea trece cel mai des. Incet, incet o muti mai spre usa, sau locul unde vrei sa stea definitiv, pisica va fi atrasa de nisip pentru ca simte nevoia sa ingroape ce face. Nisipul e solutia cea mai buna. Nu uita sa-l schimbi daca nu vrei sa miroasa in toata casa.Mult noroc tie si amicului tau blanos.
Eu de exemplu mi-am invatat motanul sa iasa afara sa isi faca nevoile, dar, prima oara l-am invatat sa faca in cutia cu nisip, uite cum il poti invata:ele normal cand se scapa pe ele dau in mod ciudat din coada...tu doar inchideo in locul in care ai pus cutia, pune-o cat mai in mijloc ca sa o observe, si la un moment dat te vei trezi cu o surpriza
Nisip,o cutie cu nisip, sau in mod mai avantajos(si ca sa te coste mai putin)il poti invata sa iasa afara.Eu asa l-am invatat pe al meu si l-am scutit si de sterilizare. Care costa cam...nu sunt sigura dar pe la doua sute de lei.E mult mai ieftin dar e greu sa il inveti sa iasa pe geam(daca ai termoizolatie o va strica, de aceea il poti invata pe usa)(asa l-am invatat eu).