anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare!
Sa incep cu inceputul : mama le-a adus bunicilor mei un catelus (precizez ca este o corcitura dintre un caine lup si un maidanez). Era cel mai grasut dintre fratii lui si l-am dus la tara.
Acum are aproape 2 luni si multi au spus ca se va face mare si frumos, deoarece are trasaturi specifice...
Ceilalti caini care au "trecut" prin curtea bunicilor au fost "jigoditi", ca sa zic asa de catre bunicul meu... ii lovea, le dadea mereu mancare si nu socializa cu ei.
Acum, mi-e tare drag de catelul asta si am cautat informatii despre cum sa-l dresez. Am gasit site-uri care mi-au oferit informatiile cautate si am urmarit emisiunea Cezar si cainii.

Sora mea mai mare l-a cam necajit si l-a invatat sa ne muste. sad acum nu prea stiu cum sa-l dezvat si sa il dresez, ca bunicul meu sa fie multumit de el. Am incercat tot timpul sa fiu calma, ca ei sa simta asta, sa nu am vocea impunatoare, dar el, fiind mic are mereu pofta de joaca si incepe sa ma muste de pantaloni sau de ce apuca.

Va rog frumos sa ma ajutati! Chiar mi-as dori sa stiu cum sa-l stapanesc, sa-l dresez ca pe viitor sa fie dragastos cu membri familiei dar nu si cu strainii.
Multumesc si imi cer scuze daca va obosesc cu informatiile.

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna Cristina,
Nu e bine sa ai ton calm cand dresezi cainele indiferent cat e el de mic. Nu trebuie sa zbieri efectiv la el dar vocea si tonul trebuie sa fie impunatoare, ori altfel nu vei reusi nimic.
Cand vrea sa te muste de mana sau de picior spune-i nu-i voie, cearta-l si dai o palma usoara peste fund tinand cont ca inca este mic si nu trebuie lovit cu putere. Apoi ignora-l cateva minute. Dupa ce vezi ca s-a linistit du-te la el si mangaie-i capul usor. Cand te joci cu el foloseste o carpa sau jucarii dar in niciun caz sa nu ii oferi mana sa ti-o muste; ofera-i jucariile.
Sa nu incerci sa il enervezi si sa il tragi de coada pentru ca asa presupun ca a ajuns catelusul vostru neastamparat. Desigur, acum cand e mic se joaca, dar ce te faci cand creste?
E bine sa rezolvi probleme acestea inca de mic cu catelul ca sa nu aiba probleme de comportament mai tarziu.
Cat despre comportamentul bunicului tau cu cainii care i-a avut te sfatuiesc sa incerci macar sa ii spui sa nu dea in animal cu putere pentru ca de cele mai multe ori se intampla ca (,) cainele sa prinda ura pe stapan, cainele devenind mult mai nervos cauzand asadar mult mai multe probleme.
Succes la dresaj.
Pa, pa

2 răspunsuri:
| traceurpkvictor a răspuns:

Da nu conteaza rasa sau ca e corcitura cam toti cainii cand sunt mici fac la fel o sa scape de obiceiul cu muscatul de pantaloni sau de degete, etc. Ca sa il dresezi cel mai bine e sa iei niste mancare pentru catei boaba din astea sau altceva si sa il pui sa faca anumite lucruri in momentul in care a reusit ii dai ceva drept recompensa si asa il dresezi de exemplu ii arunci o piatra, un bat ceva care sa faca zgomot si el se va duce acolo(Asa fac toti cainii) iar apoi il chemi daca nu aduce obiectul mai repeta asta si numai cand va reusi ii vei da. Poti sa-i dai la inceput putin de simulare si nu uita sa vorbesti cu el in acest timp deoarece cainii inteleg aproape tot. Succes FUNDA?big grinbig grinbig grin

Răspuns utilizator avertizat