Un animal este o mare responsabilitate, nu este o jucarie, si te asigur ca nu poate sta ca un bibelo unde il pui.
- un caine, orice tip fe rasa - in primul rand are nevoie de deparatizare interena si externa, apoi vaccinul anul, apoi ciparea ( cu noua lege), apoi mancarea, speciala pentru rasa, si varsta, si timpul alocat, are nevoie de minim 1-2 ore afara pe zi - de 3 ori pe zi ( in functie de rasa, cu cat rasa e de talie mai mare - cu atat are nevoie de mai mult timp afara). Are nevoie de un veterinar ( cum ai si tu un medic de familie), cand se imbolnaveste sa te duci la el, si o sa o faca destul de des incepand cu varsta de 5-9 ani. Daca e fata si nu vrei sa faca pui, trebuie musai castrata ( o sa te chinui cu ea, ea dorind sa se imperecheze plus, ca are menstruatie din 6 in 6 luni cu o perioada de 20 de zile). Cainele e o responsabilitate si trebuie tratat ca pe un membru al familiei, dar o sa vezi ca e si frumos, sa te iubesca cineva neconditonat. Di pregatit pentru lucruri grele dar si frumoase, si nu lua un caine daca nu ai timp dar si un buget. Am caine de 14 ani, e o binecuvantare dar si o responsabilitate enorma.
- papagal ( eu nu am avut, dar a avut verisoara mea), in primul rand trebuie socializat cu el ( sunt pasari sociabile), deci trebuie sa vorbesti mai mereu cu el, trebuie sa le faci curatenie de 2 ori pe saptamana, mancare pusa de 3 ori pe zile, si apa in fiecare zi. Au nevoie si sa zboara pentru asi dezmorti aripile.
- brosca testoasa - are nevoie de caldura ( ele sunt cu sangere rece, nu mamifere- deci nu se pot incalzi singure), stiu ca exista la pet - shop acvariu special pentru broaste testoasa cu tot cu iluminare pentru incalzire, la mancare nu ma pricep ( nu am avut brosca testoasa).
Un animal e o responsabilitate, tu esti totul pentru acel animal, trebuie sa le oferi un mediu cald plin cu afectiune, trebuie sa ii asiguri hrana, dar si timpul tau, iar cand se imbolnavesc ( ca o sa o faca), trebuie du-se la un medic indiferent de cost si timp, Iar acel animal te va rasplati cu iubirea sa cum stie mai bine.
Broasca testoasa cu siguranta NU pentru ca MUSCA.
Papagalul este galagios.
Iti recomand ori un caine (biggle sau labrador ) sau o pisica (sa nu fie de rasa cele de rasa sunt rautacioase )
ESTE ALEGERA TA! Eu ti-am dat doar un sfat!
anonim_4396 întreabă: