| Patrick20061997 a întrebat:

Vreau sa ami iau un amstaff dar am inteles ca turbeaza la oa numita varsta asa este? si te poate rami si pe tine ca stapan?

Răspuns Câştigător
| spiridus25 a răspuns:

Personalitate Este un caine energic, curajos, loial, atent, galagios, tenace si dominant. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, este prietenos si bland cu copiii si poate fi un bun membru al familiei. Este agresiv cu altii caini de acelasi sex, iar cei mai multi caini din aceasta rasa se vor intelege doar cu specimene de sex opus. Va accepta pisica sau alte animale din gospodarie doar daca a fost socializat cu ele. Daca nu a fost dresat corespunzator vor avea tendinta de a se bate cu alti caini.

Ingrijire Acest caine nu necesita o ingrijire speciala. Parul mort va fi indepratat din cand in cand cu o perie sau o manusa de cauciuc.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate si se va simti cel mai bine intr-o curte bine ingradita, langa o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor. Ii place sa alerge pe langa o biciclata, sa se joace cu mingea, sa faca aport, sa inoate si sa sape. Se va adapta si conditiilor de apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie. Exceleaza in competitiile de agilitate si dresaj. Nu trebuie tinut la soare puternic

Dresaj Are obligatorie nevoie de dresaj de la o varsta cat mai mica. Trebuie invatat sa nu traga in lesa de mic, pentr a nu avea probleme cand va fi mare si va avea o forta foarte mare si va fi greu de stapanit. Este un caine inteligent, agil care intelege foarte repede ce i se cere. Dresat de mic poate acumula foarte multe infomatii si vor obtine rezultate deosebite. Nu trebuie antrenat pentru atac pentru ca un caracter agresiv innascut.
Personalitate la Amstaff:
Stafful este un caine puternic inteligent si tenace.Este un caine prietenos cu membrii familiei dar poate fi deosebit de agresiv cu alti caini.

Sanatatea si ingrijirea la Amstaff:
Poate fi afectat rar de cataracta, care pote fi ereditara. Blana se intretine usor deoarece este scurta si nu necesita periaj. Trebuie avut grija la cainii cu blana de culoare alba sa nu se expuna o perioada indelungata la razele solare deoarece pot face cancer de piele.In conditiile in care se urmareste reducerea agresivitati si nu se doreste folosirea masculilor la monta se recomanda castarea lor.

Indatoririle stapanului:
Stapanul trebuie sa se asigure ca are controlul cainelui atunci cand il scoate afara. Daca Amstaff-ul ar ataca un caine sansele acelui caine de a scapa nevatamat ar fi egale cu zero si de aceea va recomandam sa-i puneti botnita si sa evitati locurile foarte populate. Deoarece este un caine foarte musculos trebuie avut grija cu alimentatia deoarece se poate ingrasa peste masura.

3 răspunsuri:
| Aly_Roxy_1998 a răspuns:

Nu este adevarat nu se intampla nimic cu el dar trebuie sa ii faci vaccinurile corespunzatoare la timp ca altfel se imbolnaveste repede

| Sufletzelll a răspuns:

Poti vorbi romaneste cat de cat, sa inteleg ce zici acolo

| Hippopotam a răspuns:

Degeaba dați COPY si PASTE după.
Eu am un amstaff, menționez că nu l-am dresat, nimic. A făcut pui și mi-am luat alt amstaff care nu e din rasa cu el și totuși l-a acceptat și l-a alăptat. Au venit niște prieteni la mine, s-a jucat cu ei chiar dacă nu i-a văzut niciodată, bine, rar.
M-am dus în parc cu el, e foarte prietenos și nu necesită nu știu ce antenție.
Singurul câine cu turbează cu tot cu vaccinuri după 2 ani e Dobermanul, pitbull-ul poate să nu turbeze niciodată, chiar dacă turbează, doar la Doberman e bătut în cuie.
Părerea mea e clară, e prietenos cu câinii mici, copii, oamenii și nu are nevoie de afecțiune. Dar în schimb e foarte agresiv cu ceilalți câini. Am fost pe niște străzi cu,, tigani'' și a sărit un cane corso de vreo 1 an jumate și totuși amstaff-ul l-a omorât, dar dacă nu sărea cane corso-ul se împrieteneau. E foarte periculos când vine vorba de câini, dar în schimb e foarte afectuos cu ceilalți oameni / câini mici.