| Anonimulll22352 a întrebat:

Salutare TPU! Astăzi un porumbel mi-a intrat în crescătoria mea și eu l-am prins și nu prea vreau sa ii dau drumul, are gps și un inel, știe cineva daca se poate întâmpla ceva daca nu ii dau drumul? Mă refer la consecințe, Mulțumesc!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca are gps si inel inseriat de propietate poata sa vina propietarul cu politia si-l recupreaza de la tine, ca-i propietatea lui!
De ce sa nu dai drumul porumbelului?

| doctorandus a răspuns:

Un porumbel de competitie costa 20 mii Euro sau mai mult.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Deci daca ai da cu jula la supermarket, paguba ar fi mult mai mica.

| anonimg a răspuns:

1. Proprietarul știe locația păsării și o va căuta cu poliția oriunde aceasta a staționat mai mult timp decât de obicei (adică la tine acasă).
2. Vei avea parte numai de nenorociri până când vei da înapoi de 4 ori lucrul care nu-ți aparține. Dumnezeu nu va lăsa păcatul nepedepsit.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonimg):

Adica sa ii mai dea proprietarului inca 4 porumbei?
Ha, ha!

| anonimg a răspuns (pentru darrio2007):

Așa cere Biblia. Adică așa cere Dumnezeu.
"Dar Zacheu a stat înaintea Domnului şi I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor; şi, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit." (Luca.19:8)
Zacheu știa de această lege din Vechiul Testament (că vorba aceea, Noul Testament nici nu exista).
Dar chiar și legea noastră, nu cere ea despăgubire mai mult decât paguba produsă?

| darrio2007 a răspuns (pentru anonimg):

Daca ne-am fi luat intocmai dupa Biblie, eram prosti ca pe vremea Inchizitiei. Biserica te lasă să gandesti doar atat cat vrea ea.
Lasa-ma cu astea.

| mi25 a răspuns:

Furt.