| LogitechThx a întrebat:

De curand m-am gandit sa imi achizitionez un papagal, si nu stiu ce specie sa imi iau! Am de ales intre PERUS si NIMFA. ce ma sfatuiti? ce specie sa imi iau? tin cont sa precizez care din ele e mai galagioasa, ca vreau sa nu piuie si sa tipe toata ziua. vreau una jucausa da mai linistita cu sonor mai scazut... ce imi recomandati? MS anticipat!

Răspuns Câştigător
| twilightt a răspuns:

Eu te sfatuiesc perus! Eu am doi, si pot sa iti spun ca sunt blanzi canta foarte frumos ii iubesc! Se dreseaza repede, si sa stii ca eu nici macar nu il dresasem pe papagalul meu printu si m-a pupat in prima zi cand (l-am luat la 5 luni)Sunt foarte frumosi si inteligenti! Nu zic ca nimfa nu este frumoasa si inteligenta dar zic ca un perus e mult mai bun! A si sa iti spun cat miau trait mie ca am avut in afara de iei vreo 6! CEl mai batran mi-a murit la 8 ani! Da nu il aveam de mica! Il aveam de la 6 ani! SI cel mai tanar mi-a murit la 1 luna cand la nascut! Era blonav! Si daca vrei sa stii ce sex e te uiti la nasuc pe la 1 an si daca e albastru, mov inchis=baiat daca e albastru deschis rau spre alb si un roz alb=fata, si ca sa stii beki nu are deloc dreptate! Nu trebuie sa il duci la control mereu! Trebuie incepand de la 1-3 daca a durat 3 ani mai bine mergi la control dar daca nu nu este o problema decat daca e bolnav atunci trebuie! Ei sunt foarte jucausi si le place sa zburde prin camera! Sa nu le dai drumul decat dupa ce se invata cu casa foarte bine deci de la 1 luna min de cand i-ai luat! Si in rest ce saiti spun...E alegerea ta deci eu ti-am dat o parere, acum tu faci ce crezi! Bafta! Funda?

| Beckyyy a răspuns (pentru twilightt):

Seriosly? numai la veterinar eram cu ei. sunt bolanviciosi. aaaa si daca ii prinzi de coada cand zboara isi mai lasa pene in mana ta si ii doare.

| twilightt a răspuns (pentru Beckyyy):

Nu mi s-a intamplat! Si nici prietenului meu! Asa ca la tine e o raritate nu la mine!

4 răspunsuri:
| Beckyyy a răspuns:

Perusii sunt foarte,foarte galagiosi.
si trebuie sa ai grija foarte,foarte mare de ei.
daca iti iei femela si mascul perus trebuie sa-i duci des de tot la veterinar,adica eu am avut perusi si ma saturasem.
femelele daca fac pui trebuie sa le duci la veterinar,fiindca daca nu de cele mai multe ori mor cu puii in ele.
si la perusi mai trebuie sa le iei niste calciu de ros,jucarii(le place sa se joace pe rotite,scarite colorate), sa le pui bucati de mar micute asa din cand in cand sa roada, sa-i mai lasi sa zboare prin casa, cand iei unul e bine la inceput sa-i pui un fularas sau ceva patura pe colivie(care ar trebui sa fie mariosoara, ei vor spatiu) si sa-l lasi 1 ora intr-o camera linistita sa se acomodeze...de nimfa nu stiu nimic, dar daca vrei perus si ii vrei binele, trebuie sa-l duci la veterinar des...cam o data pe luna.Aaa, la perusi trebuie sa le si faci curat zilnic, da.Si sa le schimbi apa zilnic, sa ai grija sa nu se murdareasca ala de la apa, daca se murdareste il speli.Mancare la fel le dai zilnic, normal.
Oricum, trebuie sa ai grija mare de un animal, indiferent ce specie sau rasa ar fi.

| twilightt a răspuns:

Buna scuze incodata! Sa nu le dai de mancare in fiecare zi! Ca altfel se ingrasasi pot murii de obezitate sa le fie rau si mai multe complicatii! Apa poti sa le dai 1 data pe zi dar mancare la 2 zile! Ok bye bye!