Jucându-se, căţeii interacţionează unul cu celălalt, se muşcă unul pe celălalt. În urma unor astfel de jocuri, câinii învaţă să-şi inhibe acest obicei, aşa învaţă să-şi controleze pornirile. Dacă sunt prea aprigi sau grosolani, vor afla pe pielea lor în urma interactivităţii cu ceilalţi câini. E un proces ce se învaţă în mod natural în care noi, oamenii, nu putem interveni.
Dacă un căţeluş nu intră în contact cu alte animale şi nu are parte de socializare, se va folosi de instinctele sale naturale pentru a se juca. Lipsa socializării duce adesea la un comportament agresiv.
Dacă doar îl vei mustra, nu-l vei învăţa să nu mai muşte;
Dacă nu există respect, câinele va continua să te muşte. Dacă vei încerca să suplineşti lipsa familiei, câinele te va considera un partener de joacă şi va acţiona în consecinţă;
Dacă nu are încredere în tine, câinele te va muşca de frică sau pentru că nu are încredere în tine;
Procesul de dresaj trebuie să fie compact. Dacă azi îl înveţi ceva şi abia peste 2 săptămâni mai exersezi cu el, ai pierdut orice ocazie de a-l mai educa;
Laudă-l, mângâie-l şi arată-i că îl iubeşti. Câinele trebuie să înţeleagă că nu-ţi place să fii muşcat. Ceartă-l dacă repetă greşeala dar nu uita să-l împaci mai târziu.
Din păcate, majoritatea stăpânilor aşteaptă să fie muşcaţi până acţionează, apelând la tot felul de metode care mai mult agravează situaţia.
Sper ca te-am ajutat! pupici
Buna.
Nu iti spun sa folosesti inca nici un fel de metoda,dar daca mai sare cu gura sa muste,ar trebui sa o bruschezi putin de ceafa,sau sa vorbesti cu ea cu un ton ridicat,exlamand "nu e voie!",si spui numele ei.
Daca nu mai musca cand o mangai,ii spui"bravo",si o recompensezi cu umipc de carnita de pui fiarta,o bobita sau ce ii oferi tu mai rar, dar ei ii place.
Cateii asa sunt la varste fragede, dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu luam masuri impotriva lui!
Cum spui tu, acum nu e nimic, dar cand va avea dinti de 3-4- cm, ce faci? Trebuie sa o inveti ca este ceva rau.