E caine, e normal sa latre, asa comunica el. . Si eu am tot pechinez, nu latra cat sa scole toata scara, dar latra, mai ales cand aude zgomot pe scara sau suna careva la usa.
Pentru a fi dresat ai nevoie de timp si rabdare. Cand face un lucru care il vrei sa il faca, recomenseaza-l cu magaieri si vorbe calde dar si bucatele mici de carne fiarta ( de preferat pui sau curcan) fara sare.
Iar legat de afara. Pana nu termina schema de vaccin nu are voie afara. O sa isi faca nevoie pe lavete speciale pentru caini care le gasesti la pet-shop. Apoi trebuie invatat afara, regulat scos la ora fix ( sa se obisnuiasca ca la ora x e scos afara) de 3 ori pe zi, de preferat dupa 30-60 de minute dupa ce bea apa sau mananca.
La inceput o sa iti mai faca in casa pana se obisnuieste cu programul.
Rutina-asa il poti invata sa nu faca in casa. Il scoti la plimbare doar la anumite ore si astepti pana vezi ca isi face nevoile. In primele saptamani va fi mai greu dar apoi iti va aduce singur zgarda ca vrea sa iasa afara. Dresajul e putin mai greu; trebuie sa ai niste ''primi'' pentru fiecare comanda care o face corect.
Ok. Vă mulțumesc pentru răspunsuri! Dar imi e o oarecare teamă să îl las singur acasă cât timp sunt la școală... Scap la 2. Dar sora mea scapa mereu pe la 12.
Nu răspunde dacă nu știi! Report.
1)Pechinezii latura foarte mult, dar sunetul nu este atât de tare încât sa deranjeze vecinii sau pe tine.
2)Deoarece este un caine de talie mică, gen catelusul mamei care vrea sa stea toată ziua in brate si este un catelusul cam incapatanat acest caine nu se dreseaza(ca si in cazul rasei Chihuahua). Singura cale prin care îl poți învața sa nu parte cand sunt musafiri, sa nu tragă de lesa, sa stea într-un loc este recompensarea (acest caine nu poate fi învățat sa facă trucuri). pentru toaletare trebuie sa faci un singur lucru:Rutina. Zilnic îl hranesti la intervale egale.De exemplu:7:00-14:00-mică gustare(o recompensa, un baton)pe la ora 18:00-iar,cina o stabilește tu, dar sa fie doare jumătate din bol.asa vei ști cand trebuie sa meargă la toaleta.trbuie sa ți cont si ca după 3 ore cainele va avea nevoie la toaleta. Sper ca te-am ajutat!