| 0x11111051 a întrebat:

Salutare tuturor. Intrebare adresata celor care se pricep la ciine. Deci:

Am 2 ciine acasa. Nu stiu ce rasa sunt, dar am sa ii incerc sa ii descriu.
1) Are deja peste 3 ani, de statura mica, culoarea alb-sur-negru deschis(blana). Hamaie la straini! Iubeste libertatea(de cind s-a nascut nu i-am pus zgarda niciodata! Seamana foarte tare cu un lup. Are placerile sale (nu mananca tot ce ii dau)

2) E mai tinar - 1 an. Statura ceva mai mare, aproape mediu, culoarea cafenie inchisa - negru. (cu blana). Nu hamaie la toti strainii. Daca il vede pe 1 ca hamaie la cineva, atunci hamaie si el. Maninca foooaaarte bine! Ii place si lui libertatea (l-am luat de la o persoana care il tinea cu zgarda.

Mai pe scurt:

Acum ca e iarna, gardul a cam cedat pe o parte din cauza greutatii zapezii. De aceea, 1 ciine de citeva zile tot hoinareste pe la vecini, insa vine acasa (cind sa manance). Astazi tata i-a cumparat o zgarda rosie, ca sa nu mai plece pe la vecini.

Cu greu i-a putut pune zgarda pe dinsul. Trebuia sa ii bage capul intr-un sac, ca sa il poata linisti. Imi era jale de dinsul. Acum el sta legat. Poate sa mearga doar pe o raza de 6 M.
Ii foarte stresat, si speriat. Acum se zbate afara ca sa iasa din zgarda.
In timp ce ii puneau zgarda, al 2 caine, se uita la el, si la un moment dat a inceput sa hamaie la parinti, si sa il traga pe coada pe 1 caine.

25 minute in urma, mai nu era sa il ucida! Si nu inteleg de ce!
Tata i-a trasnit cu o matura in cap la 2 caine. S-a indepartat putin de 1. Acum stau la vreo citiva metri departare. Tot timpul ma uit pe geam ca sa nu sara iar la bataie. Acum este foarte speriat, sta in coliba.

Intrebarea mea: Stie cineva ce trebuie de facut in cazul asta? Sa ii dau drumul nu imi dau voie, deoarece, fuge pe la vecini. In timpul asta nu se poate de facut gardul! Poate ca este de la zgarda rosie?

Orice sugestie este bine-venita!

P.S.: Citeva zile in urma am gasit o pisica plina de singe in spatele casei. Urma de om pe zapada nu era. Stiu ca ambii caini se fugaresc cind vad vreo pisica, insa nu cred ca 1 are putere sa o omoare.

4 răspunsuri:
| viotedy a răspuns:

Nu faci nimic, il lasi sa se obisnuiasca cu lantul.Cel mult sa-l mangai si sa-i dai mancare buna.

| 0x11111051 explică (pentru viotedy):

Asta inteleg, dar de cind este in lant, al 2 nu ii da pace. Era cit pe ce sa il ucida. I-am trasnit cu o bita de lemn in cap de 2 ori! Prima data, am dat incet, ca sa il sparii, sa il lase in pace! Dar el nu l-a lasat. De aceea, a 2 oara i-am trasnit din inima! Acum stau si ma gandesc, cum o sa suporte el noaptea asta!

| viotedy a răspuns (pentru 0x11111051):

Leaga-l si pe el la distanta de primul.

| Razvy1cr a răspuns:

Există patru mari tipuri de zgardă: cu cataramă, strangulată, de forţă, tip ham. Cele cu cataramă sunt singurele recomandate pentru căţeii mai mici de patru luni, şi singurul tip de zgardă care poate fi lăsată fără probleme la gâtul căţelului atunci când rămâne nesupravegheat. Pentru căţeii mai puternici, mai mari de patru luni care trag cu putere de lesă s-ar putea să fie nevoie de o zgardă strangulată sau, în cazurile extreme de o zgardă de forţă dar şi în cazul lor numai atunci când sunt în lesă.
Pentru căţeii mai mici, zgarzile şi lesele cu accesorii mai uşoare (catarame şi inele) sunt cele mai potrivite. După ce mai cresc le puteţi înlocui cu unele mai grele dacă acelea se potrivesc cu rasa câinelui pe care îl aveţi. Verificaţi în mod regulat mărimea zgardei pe care i-aţi pus-o căţelului şi desfaceţi-o treptat pe măsură ce gâtul lui creşte.
Poate te va ajuta...