Nu faci nimic, il lasi sa se obisnuiasca cu lantul.Cel mult sa-l mangai si sa-i dai mancare buna.
Asta inteleg, dar de cind este in lant, al 2 nu ii da pace. Era cit pe ce sa il ucida. I-am trasnit cu o bita de lemn in cap de 2 ori! Prima data, am dat incet, ca sa il sparii, sa il lase in pace! Dar el nu l-a lasat. De aceea, a 2 oara i-am trasnit din inima! Acum stau si ma gandesc, cum o sa suporte el noaptea asta!
Leaga-l si pe el la distanta de primul.
Există patru mari tipuri de zgardă: cu cataramă, strangulată, de forţă, tip ham. Cele cu cataramă sunt singurele recomandate pentru căţeii mai mici de patru luni, şi singurul tip de zgardă care poate fi lăsată fără probleme la gâtul căţelului atunci când rămâne nesupravegheat. Pentru căţeii mai puternici, mai mari de patru luni care trag cu putere de lesă s-ar putea să fie nevoie de o zgardă strangulată sau, în cazurile extreme de o zgardă de forţă dar şi în cazul lor numai atunci când sunt în lesă.
Pentru căţeii mai mici, zgarzile şi lesele cu accesorii mai uşoare (catarame şi inele) sunt cele mai potrivite. După ce mai cresc le puteţi înlocui cu unele mai grele dacă acelea se potrivesc cu rasa câinelui pe care îl aveţi. Verificaţi în mod regulat mărimea zgardei pe care i-aţi pus-o căţelului şi desfaceţi-o treptat pe măsură ce gâtul lui creşte.
Poate te va ajuta...