| ambrosius2000 a întrebat:

Salutare tuturor.
Tatal meu a aflat recent ca are hernie de disc foraminala dreapta cu compresie pe radacina dreapta.
Are cam 2 saptamani de atunci, la inceput durerile erau insuportabile, el fiind la servici, l-a apucat o criza de durere, dar a suntat la ambulanta, sosind imediat, medicii spunandu-i ca nu are motiv sa il ia la spital pentru ca era duminica si nu erau doctori. Asa ca am fost noi dupa el sa il luam acasa. Dupa aceea l-am dus la un spital de la noi din apropiere unde i s-au administrat cam 20 de perfuzii, dand rezultat, durerea disparuse asa ca a venit acasa. Dar medicul i-a recomanda sa faca un rmn si sa revina la el cu diagnosticul. Diagnosticul este hernie de disc foraminala dreapta cu compresie pe radacina dreapta cum am precizat mai sus, iar medicul i-a spus ca sunt slabe sanse sa scape fara operatie.Dar tatal meu nu vrea sa faca dupa nici o forma operatie, pentru ca dupa operatie si chiar si cand o sa fie operatia, pentru ca are un servici si daca ar fi operatia, ar dura 2-3 luni refacerea + ca nu va mai putea face chiar asa multe.
Asa ca va cer parerea daca esti vreun tratament pentru aceasta hernie, sa nu fie vorba de cuvantul "operatie"

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De vreme ce exista deja compresia radiculara, nu exista nici un alt tratament in afara de operatie. Problema foarte serioasa este ca aceasta compresie pe nerv distruge in timp, foarte lent, nervul si il poate lasa cu pareze sau probleme de sensibilitate in teritoriu nervului