| gabicarp7 a întrebat:

Salutari
Sint nou in cresterea gainilor rasa BRAHMAN HERMINAT DESCHIS, am 4 puici(gaini?)care au circa 8 luni, iar pina acum nu au ouat
Ieri am vazut cocosul cind a calcat o gaina
Intrebare in cit timp sa ma astept ca oua ca sint foarte nerabdator?
MULTUMESC ANTICIPAT

2 răspunsuri:
| Prishille a răspuns:

Ar fi trebuit sa faca oua pana acum, se stie ca gainile nu prea oua iarna (decat daca li se asigura "incalzirea locuintei lor"). Normal ar fi trebuit sa faca oua, chiar daca e frig, dar mai putine. Probabil ca le mananca... unele gaini le mananca, nu prea lasa urma de coaja, si pe aia o mananca. Daca locul unde merg ele sa faca oua e in semintuneric, s-ar putea sa nu mai vada asa bine oul ca sa-l sparga cu ciocul si sa-l manace, pentru ca ele nu prea vad la intuneric... de aia se culca imediat cum vine seara. In alta ordine de idei pentru a le stimula sa faca oua mai multe trebuie o hrana mai diversificata, stiu ca mamaia mea de la tara le dadea concentrate, tarate amestecate cu dovlecel (si altele, dar asta vara, toamna) dat prin razatoare, sau frunze de varza, stevie tocata, etc. Nu doar porumb, sau grau. In principal concentratele alea, stiu de la ea, ca joaca un rol important in a spori cantitatea de oua pe care le fac gainile.