Eu as zice sa alegi Labrador. Sunt extrem de jucausi ascultatori si daca vine cineva strain va sari la el. Asta daca il inveti tu un pic mai rau. Eu am un labrador si imi place foarte mult. Ciobanesc-ul este rau de obicei si nu prea jucaus. Daca nu vrei sa ai urmasi la labrador o poti steriliza.
Daca il/o iei de mic/a o sa fie cum vrei tu dar daca o sa il iei mai mare s-ar putea sa aiba comportament agresiv.Eu am un pitbull si este atat de bleg incat se sperie si de o pisica e foarte fricos si daca tip la el incepe si plange.Deci sti cum e vorba aia cum il cresti asa il ai, cand e mic lasa mai multa lume sa il atinga sa se joace cu el chiar daca uni copi sunt inervanti (stiu din propria experienta)dar o sa fie bine pentru amandoi iti mai recomand si beagle e un caine hiperactiv nu te vei plictisi cu el, haski, chow chow si alte rase. Condoleante da s-ar putea sa primesc comentari stupide `auzi condoleante la caine` dar eu tin la catelul meu ca la copilul meu destul de ciudat, NU! Sper sa te descurci! Bafta!
Daca il socializezi de mic, ciobanescul mioritic poate fi si el pasnic. daca optezi pentru aceasta varianta, trebuie sa il obisnuiesti de mic cu oamenii, dar fi sigura ca daca apare un om necunoscut la poarta o sa latre, indeajuns sa-l sperie. Datorita dimensiunii multi oameni se sperie numai cand il vad stand in curte, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji. Eu am o corcitura de labrodor si latra cand vine cineva necunoscut la poarta.
Daca il socializezi de mic, ciobanescul mioritic poate fi si el pasnic. daca optezi pentru aceasta varianta, trebuie sa il obisnuiesti de mic cu oamenii, dar fi sigura ca daca apare un om necunoscut la poarta o sa latre, indeajuns sa-l sperie. Datorita dimensiunii multi oameni se sperie numai cand il vad stand in curte, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji. Eu am o corcitura de labrodor si latra cand vine cineva necunoscut la poarta.
Eu zic ciobanescul, dar am o prietena care are labrador, e foarte jucausa, si invata foarte repede.Insa depinde si de nevoile fiecaruia, de exemplu, blana ciobanescului trebuie bine ingrijita, daca nu se va incalci foarte rau si daca vrei sa o descurci e cam imposibil, blana labradorului nu prea are nevoie de prea multa ingrijire.Si in plus daca il dresezi de mic, ciobanescul va fi ascultator.Mult succes si sanatate catelusului si tie de asemenea!
chiftelutacrocanta întreabă: