Putin probabil. Poate se ingalbeneste la unele plastice.Cum au spus si colegii de mai sus, e foarte putin probabil.Cauta si tu pe net sau incearca sa vezi.
Putin probabil. In general, plasticul ingalbenit este si "imbatranit" adica se modifica la nivel fizic/chimic. dar... ai putea incerca.
PS. sa ne spui si noua rezultatul.
Presupun ca aici in cazul de fata, plasticul e ingalbenit din cauza radiatiilor solare. Daca e de la soare parerea mea e ca poti sa dai cu orice ca tot galben ramine, dar incearca rau nu-i poate face.
Va multumesc pentru interes si stradanie. Am cautat cu prietenul Google si am aflat ca in cazul plasticului ingalbenit de radiatiile solare functioneaza 2 metode. Una mecanica cu glaspapier fin wet&dry (se foloseste cu apa). Dupa indepartarea stratului afectat se ajunge la culoarea initiala. Si 2 cu perhidrol sau peroxid de hidrogen sau apa oxigenata. Ideea in al doilea caza este sa reusesti sa ti apa pe locul afectat mai mult timp si pentru asta se poate folosi un gel (pasta de dinti, cif sau alta crema fara grasime). Va functiona mai usor la lumina solara. Ingalbenirea e data de agentul ignifug din compozitia plasticului care e instabil la lumina.
Va multumesc oricum si o sa incerc si eu sa va fiu de folos.
Dolcegirl_8124 întreabă: