| anonimaalee29 a întrebat:

Sper sa fie buna categoria!
Azi am fost afara si m-am trezit ca mi se pune o insecta mare pe deget. M-am agitat si in final s-a dat jos.
Deci arata asa: cam de 3 sau 4 ori mai mare decat o albina obisnuita, posteriorul pufos si putin maro, apoi spatele cu 4 patratele galbene, delimitate de un negru, si capul rosu cu niste ochi negri, parca pictati.
Spuneti-mi va rog daca stiti ce ar putea fi, arata foarte interesant dar in acelasi timp m-a speriat fiindca nu am mai vazut asa ceva.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Bondar.

| Violleta2022 a răspuns:

Vezi ce patesti daca iesi afara atat de rar, nici macar o musca sau bondar, nu recunosti.

| anonimaalee29 explică (pentru Violleta2022):

Nu ma ocup cu stiinta insectelor ca sa le stiu pe toate laughing si chiar daca as vedea ceva mai ciudat, nu as sti cum sa caut pe net sa ii gasesc numele

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonimaalee29):

Nu-i nevoie sa te ocupi cu "stiinta insectelor" ci sa te comporti ca un om normal, iesind mai des afara, sa poti recunoaste o musca banala, de un extraterestru laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Am impresia ca este o varietate de viespe; daca este aceea cunoscuta de mine, are intepatura foarte periculoasa

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Poate ai vazut o molie colibri. Da exista si sunt inofensive, se hranesc cu nectarul florilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur ala nu era bondar asiatic?
Link catre poza: http://giurgiuveanul.ro/......c-SITE.jpg

| anonimaalee29 explică (pentru anonim_4396):

Nu. Avea corpul mai mare si capul rosu, fara par, putin lucios

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Tu, traiesti in Romania, nu? Ceea ce descrii tu pare a fi ceva bondar, insa nu am mai auzit de asa ceva in Romania. Ai specificat ca erai panicat si ai inceput sa te agiti. Poate nu ai vazut bine. Sau o intrebare mai buna, cum ai reusit sa vezi atata detaliu. Sigur nu esti ceva troll? rolling on the floor

| anonimaalee29 explică (pentru Bratu_Andrew_2000):

Am facut poza, si am descris acum ce am vazut in poza. Intrebarea nu am pus-o cand am vazut insecta. laughing

| elcosmin a răspuns:

Wow. Nu am auzit descrierea asta in viata mea. Singura insecta ciudata pe care am vazut-o in viata mea a fost o musca alba cu un ochi rosu si unu verde laughing