Pentru ca ne pregatim de Pentathlonul de sambata, va deschidem si voua apetitul pentru biciclit cu o serie de "Stiati ca?" Nu uitati ca va asteptam sa ne luati premiile!
- Exista mai bine de un miliard de biciclete in lume (si aproximativ de doua ori mai putine masini).
- In America sunt 400 de cluburi ale biciclistilor, numarul membrilor variind de la 10 la 4.000.
- 10% dintre new yorkezi merg la birou cu bicicleta.
- Pe un loc de parcare pentru o masina pot fi oprite intre 6 si 20 de biciclete in acelasi timp.
- In China sunt aproape 400 de milioane de biciclete.
- Bicicleta, asa cum o stim astazi, are un design aproape neschimbat din 1900.
- Peste 90% din toate drumurile facute cu bicicleta au mai putin de 15 killometri.
- Intretinerea anuala a unei biciclete costa de aproape 20 de ori mai putin decat a unei masini.
- Fred A. Birchmore a facut inconjurul planetei pe bicicleta in 1935. El a uzat 7 seturi de cauciuri, iar distantele pe care nu le-a pedalat le-a traversat cu o ambarcatiune.
- Aproape 100 de milioane de biciclete sunt produse anual.
- In ultimii 30 de ani, serviciile de curierat pe bicicleta s-au dezvoltat foarte mult, in special in orase.
- Pedalatul pentru trei ore sau 30 de kilometri in fiecare saptamana reduce la jumatate riscul de atac de cord.
- 7 din 8 olandezi de peste 15 ani au o bicicleta.
- In Italia, 5% din toate calatoriile sunt facute pe bicicleta.
- Primele biciclete nu aveau pedale.
- Ciclismul arde aproximativ 600 de calorii pe ora.
- Primele biciclete au fost aduse in China la finalul anilor 1800.
- In Tokyo, daca ai de facut un drum de mai putin de 50 de minute, e mai rapid sa iei bicicleta si nu masina.
- Cu ceva vreme in urma, bicicletele erau mai rapide decat masinile.
- Primele cauciucuri pentru masini au fost facute din cauciucuri modificate de la biciclete.
Te asteptam si pe tine la Pentathlon!
Wow! chiar nu stiam chestia asta.cred ca era greu sa mergi pe biciclete mai demult
Din ce scrie aici rezultă că:
1.Doar 10% din toate drumurile mele au avut peste 15 km(realizez că asta e o medie între oameni care merg 200 km/zi și oameni care merg 200 m până la magazin)
2. Eficiența inimii mele e undeva pe la 150%.
3.Ar trebui să fiu slab ca perfuzia.
4.Ce naiba a fost în capul tipului fără pedale?! Trotinetă cu șa, ce invenție demnă de laudă.
Aha, trebuia sa te impingi cu picioarele de pamant sa mearga ca in desenele cu familia Flinston.
Stiam, chiar mai demult lucrul asta!
Dar totusi nu imi dau seama ce a fost in capul lor! Ca practic tot depuneau efort mergand! Nu ii scutea de nimic!
Mai mult ii ingreuna, carand chestia aia dupa ei!
da cica slabeau(aparat de fitness)
Si ce am zis asa stupid ma rog? Care nu ati citit mai luati o enciclopedie in brate, sau lasati frustrarile!
Prima bicicleta a fost construita de Karl von Drais in 1817 si nu avea pedale, de aceea ca sa o urnesti din loc trebuia impinsa cu picioarele!
Asa e istoria primei biciclete si de accea am spus, ca in opinia mea o consideram ca fiind mai mult o povara decat un "mijloc de transport ajutator"!
Care ati dat stupid mai justificat-va, ca nu vreau sa fie considerat raspunsul meu eronat din cauza frustrarilor voastre!
Da, si inca mai exista. In Germania stiu sigur ca mai sunt, sunt biciclete pe care de obicei merg copii la scoala. Probabil sunt si in alte tari.
Pai vreau sa fie fara pedale. sti cum o sa procedez? uite:
le rup pedalele la toate bicicletele
Bogdanpalintineanu întreabă:
YoYoBoy541 întreabă: