| simoSTAR a întrebat:

Sunt foarte trista...am un caine de 13 ani si nu se simte bine deloc...este f batran si nu aude cam deloc, nu mai vede bine si de vreo 2 zile plange(tipa) continuu si nu stiu ce sa ii fac, nu prea am ce, la veterinar nu au ce sa ii faca.si este umflat la spate. pun si posibilitatea ca a iesit afara si l-a batut cineva ca iesea singur.nu suport sa il aud cum tipa de durere, nu il pot atinge, tremura continuu.ai mei spun sa il ducem sa ii faca o injectie si sa nu se mai trezeasca ca asa mai rau se chinuie dar nu pot, am cainele de cand ma stiu eu, cum sa traiesc fara el ca mi se rupe inima. e viata mea si ma doare. ce sa fac? urasc pe toti cei care isi bat joc de caini si stiu ca sunt destui dar dumnezeu nu doarme crying

Răspuns Câştigător
| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Sa sti ca mi se rupe inima citind intrebarea ta.nici eu nu as sti ce sa fac.si eu am un motan batran, il am de cand avem nici 5 ani, si nu stiu cum as trai fara el. odata stiu ca a disparut de acasa 3 saptamana, in prima saptamana credeam ca se va intoarce, dar apoi mi-am pierdut speranta, pana intr-o seara cand am auzit un mieunat asemanator cu al sau, m-am uitat pe geam si am tipat.am vazut un ghemotoc de blana ghemuit in acelasi loc in care statea mereu:pe pervazul geamului.era iarna si era ger, am iesit si el tremura, era inspaimantat si slab, nu stiam cum sa-i multumesc lui Dumnezeu, eram asa fericita! dar motanelul meu nu-i as batran, insa cainele tau cred ca nu prea mai are sperante, din pacatehappyeste foarte batran, si cainii nu traiesc mai mult de 13 -14, 15 ani.nu stiu deloc sa iti zic ce sa faci.eu iubesc enorm cainii, mai mult ca pisiciile, si nu as suporta sa am un catel si sa-l vad asa. daca ar trebui sa ii fac asas ceva pisoiasului meu nu as putea.imi amintesc ca odata tata a glumit cu mine si mi-a zis ca l-a calcat o masina si ca nu mai are sperante(era 1 aprilie), dar eu l-am crezut si am inceput sa plng cu lacrimi amare. te inteleg. nici eu nu pot sa imi imaginez cum as putea sa ii fac una ca asta motanului meu si sa fiu consitenta ca nu se mai trezeste.stiu ca suferi si imi pare chiar rau de tine.eu zic sa mai stai sa vezi cum se comporta, daca i se intampla ceva, suntem alaturi de tine(eu, cel putin), asta e natura, te nasti, cresti, traiesti, imbatrnesti si mori! asa e si la animale. e un caine batran, si stiu ca iti e ca un frate daca ai crescut alaturi de el.stiu ca nu iti est usor sa te desparti de el, asa ca daca nu poti, nu trebuie sa ii faci injectia, ca nici eu nu as putea sa fac una ca asta.stai langa el, fii alaturi de el, mangaiel si nu-l lasa afara, in frig si umiditate, fa-l sa vada cat tii la el, si arata-i ca-l iubesti, si ca ii esti alaturi.pentru mine si animalele au sentimente.eu nu cred ca esti egoista daca iti iubesti animalutul.sa-i faci injectia aceea ar fi ca si cum l-ai omor tu, chiar daca veterinarul ar face-o.eu ii urez numai bine batranelului.succes,si fruntea sus! fii optimista!

19 răspunsuri:
| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Scz, dupa din pacate trebuie sad mereu incurc semnele

| Sოﺁℓε a răspuns:

Imi pare foarte raw dar asa a fost si cainele meu muzu era batran sis e nascuse inaintea mea miau fost otraviti 3 caini pentru ca nu i-am legst ptrc ca imi este mila de i unul este legat si vecina mea rea nu ai plac caini si i-a otravit iar aqu fata ei aid a mncare lui lacy meu am hotaraat ca maine sa il legam decat mort mai bine legat si in viata spor si insanatosire batranelului

Abh
| Abh a răspuns:

Esti egoista. Preferi sa lasi cainele sa sufere doar ca sa nu suferi tu dupa aia.

| remus a răspuns:

Cred ca o sa-i faca bine putin lapte cald cu o pastila doua de algocalmin, cauta sa-l tii la cald, acopera-l cu un pled, patura, sincer imi pare rau, asta se intampla la batranete. sunt cateva luni de cand l-am pierdut si eu pe prietenul meu cel mai bun Tucy, a avut 14 ani, ei traiesc in medie 12-18 ani.

| remus a răspuns:

Pastilele de algocalmin, sfarama-le si dizolva-le in lapte, pune-i in lapte o lingurita doua de zahar, cauta sa fii linistita langa el, nu plange, el stie si se va chinui mai mult, eu sunt si acum marcat de pierderea lui Tucy.

| nemynna a răspuns:

Stiu ca ai pun intrebarea pe 22 decembrie iar acum este 28 aprilie, insa vreau sa iti spun ca si catelului meu i s-a intamplat la fel, si avea doar 8 ani.intr-o zi a iesit din curte iar cand a venit dupa 2-3ore a inceput sa miroasa a mortaciune. mama a incercat sa vada ce are, insa el tremura si tipa incontinuu. l-am dus la veterinar a 2a zi si i-a facut injectii cu vitamine, pentru ca sincer nu se tinea pe picioare. ii faceam injectii dimineata si seara. doctorul a zis sa il tinem in casa la caldura, cu o sticla de apa calda langa el si asta am facut. a 3a zi i-am facut tratamentul la pranz pentru ca veterinarul si-a dat seama ca e prea mult de 2 ori pe zi la un caine atat de mic, iar seara nu putea sa respire.se sufoca. se ridica in picioare si se chinuia sa respire, cadea si iar se ridica si se chinuia sa respire.asta a facut toata noaptea, iar la un moment dat a incercat sa se ridica, sa iasa afara probabil si a cazut. incerca sa respire dar nu a putut
s-a trezit mama si l-a pus la loc in cusca (speciala pentru caini, dar fara capac, ca o cutie)...pe la ora 2 jumatate 3 noaptea a murit. nu ma bucur ca a murit, dar ma sint usurata pentru ca a murit in somn, repede, nu s-a chinuit. si acum sincer as vrea sa atiu daca catelul tau a supravietuit.happy

| Anaaaaa a răspuns:

Stiu ce simti, am si eu un caine. dar cred totusi ca e mai bine sa faci ce zic parintii tai. asa mai rau se chinuie, mai tare il doare. e batran, la 12-13 ani, deja nu mai pot sa se miste bine, nu mai vad bine, nu mai aud bine etc. stiu ca iti e foarte greu, dar cred ca nimanui nu i-ar placea sa stea asa si sa se chinuie.crying imi pare sincer rau.:*

| Anaaaaa a răspuns:

Ea doar isi iubeste cainele, nu e egoista, nu sunt in situatia ei, al meu are doar 6 ani jumate, "i_love_you_and_i_am_cool" are mare dreptate.trebuie sa fii langa el, trebuie totusi sa te hotarasti ce fcai, eu sincer i-as face injectia aia, pentru el, nu pentru mine, ca decat sa stiu ca l-a calcat masina pe el, mai bine m-ar calca pe mine, oricum suntem alaturi de tine. eu ieri mi-am facut contul, nu am multi prieteni pe site sau comentarii lasate, dar stiu prin ce treci si nu spun asta doar ca sa vada lumea ca am si eu contsad. sa ne spui ce ai facut. astept sa vad. oricum, gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie.cryingcryingcrying

| Allegria a răspuns:

Uf
saracutul
sa fii langa el mereu :X
si eu iubesc animalele
asta e
gandeste te ca si tu o sa mori.
daca o sa am timp o sa iti povestesc mai multe despre ce am patit.
ai grija de el pentru ca e batran!
si-a trait viata si a fost fericit langa tine:*
singurul lucru:roaga-te!

| Allegria a răspuns:

Recitind intrebarea ta mi se pare ca acest caine este unul f sanatos!
dar a suferit ceva lovituri.
nu-l certa!
remus ti-a dat niste sfaturi f bune
!

Răspuns utilizator avertizat
| cristyna13 a răspuns:

Ooo saracutul si eu iubesc foarte mult animalele dar cel mai mult caini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau. te inteleg.insa un caine de varsta lui nu trebuie lasat sa iasa sg afara.aici e vina ta, du-l la doctor.sigur il doare ceva daca tipa...acolo vei gasi solutia.
imi pare sincer rau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Discutati cu un medic veterinar. Eu am la servici niste catei si pentru toti chemam medicul. Nu sint ei niste frumuseti dar tinem la ei si ei sint tare atenti cu noi. Pe unul l-am operat ( i-am taiat un picior ) deoarece il calcase o masina ...acum este cel mai sprinten, altul l-am tratat de riie sau ceva asemanator ( ii cazuse tot parul, era tot o rana ), acum are o blana frumosa si arata tare bine ...doar o catea a murit acum doaua saptamini in urma unei operatii. Avea cancer si a mai trait citeva ore dupa operatie. Este dureros sa pierzi un prieten, fie el si catel, dar mai dureros este sa nu te ocupi de el.
Cheama totusi un medic chiar daca te va costa, poate este doar bolnav si nu trebuie eutanasiat. Cateaua mea are tot 13 ani!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

SimoSTAR / ai vazut? Si va gindeati la ce este mai rau! Sa te bucuri de catel cit mai mult timp!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt in aceeasi situatie am o catelusa de 11 ani si da semne ca i s-au terminat zilele, nu dispera, gandeste-te ca te-ai bucurat de el, si el de tine, daca se chinuie e mai bine sa ii faci injectia, pentru ca de bine de rau tot moare, si mai bine decat sa se chinuie, consoleaza-te, gandindu-te ca sunt destui catei care au nevoie de o stapana iubitoare, mi groaza ca o sa ma despart de catelusa mea, cu ea dorm cu ea ma joc cu ea ma plimb, e fericirea mea, dar, vine vremea, nu ezita sa iti iei alt caine ca eu au nevoie de fericire si iubire si noi avem nevoie de ei!

| simoSTAR explică:

Multumesc tuturor pentru incurajari si sfaturi.catzelusul meu deja se simte bine.asta da o minune ca era singurul lucru pe care mi-l doream acum. xoxo

| simoSTAR explică:

Stiu...si chiar am vazut zilele trecute o emisiune pe animal planet unde dr veterinari au gasit niste caini care aveau scabie si nu se simteau deloc bine, erau bolnavi, slabi si chiar ei au spus ca mai bine sa fie eutanasiati decat sa sufere...acum se simte mult mai bine, dar totusi nu mai are cum sa fie ca inainte.batranetea isi spune cuvantul.am mai avut doi caini cand eram mai mica si mi-au murit si ei.se pare ca nu prea am noroc. daca doamne fereste il pierd si pe asta care il am, nu imi mai trebuie si o sa incerc sa nu ma mai atasez de alti caini ca e dureros cand ii pierzi.

| alexandruioana a răspuns:

Eu zic ca sa ii lasi pe parintii tai sa ii faca acel vaccin