Contra.este adevarat ca sunt periculosi unii dintre ei, dar exista si alte modalitati nu neaparat eutanasierea.
Iubesc animalele mai ales cainii, dar in romania cum nu avem centre de adapostire asta e una din cele mai bune metode, acesti caini strica imaginea tarii si in plus sunt chinuiti duc o viata de caine sa traiasca din mila si fara adapost nu e cine stie ce e trist, dar da sunt pro pentru binele tuturor
Mai multi contra decat pro, daca sunteti contra eutanasierii acestor caini, asta nu demonstreaza ca iubiti animalele si mai rau, voi credeti ca le faceti bine atunci cand le dati de mancare nu faceti decat sa le prelungitzi viata, viata chinuita.
noi nu putem face nimic pentru iei, insa bulangii astia mari ar putea renutza la 2 masini din alea 10, ar putea sa nu le mai dea copiilor 1000 euro bani de buzunar si daca s-ar gandi putin si la tara pe care o conduc iar banii aceia sa ii investeasca intr-un centru de ocrotire a animalelor ar fi genial si extrem de bine si pentru caini si pentru oameni.
dar dupa cum stim la aceasta tara mai este mult de lucru si asat este o alta poveste.
toti cei care sunt contra dc nu adoptati cainii asa demonstrati ca iubiti animalele si ca va pasa
Nu sunt neaparat pro eutanasiere, ci mai degraba pentru absenta lor de pe strazi. de preferat prin mijloace neletale - adoptii, sterilizari samd. daca acestea esueaza - cum s-a tot intamplat in ultimii 20 de ani - alta solutie nu vad. oamenii sunt mai importanti decat cainii, mai ales avand in vedere cati copii sunt muscati anual de maidanezi (cunosc personal destule cazuri).
Contra.Au si ei viata. S-a va ia dracu pe aia care omoara animale sunt niste fiinte nevinovate. Cei care omoara animale sau da in el ar trebui sa moara in inchisoare. Daca se va face asta in Romania o sa ma duc sa ii omor paia care au facut dastea.Idiotii dracu de dati in animale in niste fiinte nevinovate.Cum dracu sa fii de acord cu asta.Ati inebunit oameni bunii.Mai mult tin cu animalele decat cu oamenii pentru ca ele sunt niste fiinte nevinovate.Ati inebunit sunt cretini cum sa faceti asta unui animal care este nevinovat.De aia am infiintat Clubul Salvati Animalele. deci cine e pro sa stii ca esti tampit si ar tebuii sa fii pedepsit cu inchisoarea pentru omorarea unor fiinte nevinovate. Ce oameni doamne nebuni, idioti
Cum sa faceti asta unei fiinte nevinovate. Daca animalele nu ar fi viata nu ar mai fii. Ele sunt niste fiinte nevinovate.Ar trebuii sa fii pedepsit cu viata daca omori sau dai intr-un animal. Dar nu oamenii din zilele nostre au inebunit. A trebuii ei sa fie eutanasiati ca oricum lumea e plina de prosti
Sunt CONTRA, fiindca si ei sunt niste fiinte, indiferent daca sunt vagavonzi sau nu.
Eu personal sunt contra eutanasierii. gen mai bine i'ar castra pe toti si ar face mai multe adaposturi pentru ei
CONTRA-fiecare are dreptul la viata, nu conteaza ca sunt vagabonzi. Daca ar exista cineva care sa ii poata ingriji? nu ar mai umbla pe strazi cautind un stapin., dar asta e lumea in care traim, fiecare tine la propriul suflet si la propriul bine.
Nu! Nu sunt de acord in niciun caz! Daca dumnezeu a lasat pe pamantul acesta caini cu stapan sau fara, asta inseamna ca i-a lasat cu un motiv, nu ca sa-i omoram noi, oamenii
! Ce-ar fi daca cineva ar veni de unde am fi noi(in cazul in care nu am avea casa) si ne-ar omori? Cu ce ne-ar ajuta asta? Daca conducatorii nostri sunt asa de prosti si omoara fiintele, de ce nu s-au gandit ca sa le faca un adapost in fiecare oras, in loc sa-i omoare?
PRO acum sariti cu 'stupid'
de ce pro?
pentru ca m-am saturat sa fiu muscata/alergata/maraita/sa imi bage nasul plin de microbi in sacosa/sa se tina dupa mine/sa latre toata noaptea si lista poate continua
sunt PRO si pentru eutanasiera unora cu stapan. si probabil si a stapanilor
de ce? pentru ca m-am saturat sa fiu muscata. si de fata cu stapanul si sa nu faca nimic
Sunt contra eutanasierii cainilor bagabonzi.
Ar trebui sa se faca mai multe adaposturi pentru ei si eventual sa fie castrati, deoarece pe strada unii din ei sunt agresivi.Am patit-o anul trecut, mergeam pe strada inistita si dintr-odata un caine era in spatele meu si m-a muscat.
Evident ca sunt Contra. Cei care au spus PRO pana acum, parerea mea, se gandesc numai la ei... Daca vreti fara caini.pai ducetziva mama draga in Viena, Roma, Paris, etc.Nu ca as iubi eu cainii mult de tot dar cred ca merita si ei respect, ca sunt si ei fiinte.Sa va fie rusine!
Eu sunt contra total. E o cruzime! Caini sunt prieteni nostri si oricum e vina oamenilor ca ii abandoneaza. Sa ii inchida (desi nici cu asta nu sunt de acord), dar sa nu ii omoare fiindca nimeni n-are dreptul sa ia viata, nici macar unui animal.
Fratilor sunt al treile membru TPU care spune PRO.
de ce sunt pro? Pt ca:
1: din anul 2000 pana in prezent au murit 39 de persoane sfasiate de caini vagabonti si peste 10. 000 ranite!
2:In orice tara civilizata si care vrea sa devina respectata nu exista caini vagabonti care in lipsa de hrana ataca oameni!
3aca ai construi adaposturi pentru toti caini din Romania ar costa dublu decat costa toate azilurile de batrani existente! O sa ajungem sa salvam cainii si nu semenii!
4. Viata lor : cainilor credeti ca le place sa traiasca asa ( sa stea la mila oamenilor, sa le arunce si lor un colt de paine )? Oricum din toti cainii vagobonti doar 1% au fost adoptati. Sa recunoastem NU AU NICI O SANSA! credeti ca mie nu mi-e mila de ei? dar in viata asa e scapi de ei ca sa iti fie tie bine. Cred ca am spus destul
Contra. sunt si ele fiinte umane. de aceea trebuiesc duse la un centru de adoptii, si sa fie adoptati. sunt si ei fiinte umane si foarte sensibile.
PRO. de ce nu? . da-i la boala, odata si-odata tot trebuie sa moara, mai fac necazuri pana mor
Contra. E adevart ca unii sunt periculosi dar exista si alta solutie decat eutanasierea.
Sint pro pentru ca in orice tara civilizata nu umbla potai jigarite pe toate drumurile atit ziua cit si noaptea.Inca nu se constientizeaza ca sint focare de infectie si paraziti sa nu mai vorbesc de pericolul turbarii.Imi vei spune ca alte tari le acorda o atentie deosebita.Intradevar sint adaposturi dar pentru fiecare animal exista o anumita perioada in care o familie trebuie sa-l adopte. Daca nu se gasesc stapini atunci EUTANASIEREA e singura solutie.Decit sa se cheltuie bani cu ecarisajul care bani nu stiu citi au ajuns la ciinii comunitari pentru ca sint din ce in ce mai multi, mai degaraba se faceau citeva adaposturi din astea si se dadea naibii aceeasi lege si la noi.
Autoritatile au partea lor de dreptate in sensul ca aceste animale nu ar trebui sa hoinareasca libere pe strazi dar nu cred ca este totusi necesar sa se recurga la o astfel de masura atat de aspra...consider ca daca cineva in masura sa se ocupe de aceasta problema si-ar da interesul s-ar gasi solutii mult mai eficiente.cum ar fi construirea unui loc special amenajat unde sa poata trai in conditii decente fara a fi omorati... o mare parte din ei cred ca si-ar gasi si un nou stapan dar nimeni nu isi da prea tare interesul.
ca o concluzie finala sunt total CONTRA!
AsafteiAndreiDaniel întreabă:
Deniissel întreabă: