anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU Ajutor! Am doi perusi(baiat si fata) fata e mai batrana ca baiatu insa baiatu nu stiu ce are in ultimul timp dar pare suparat oarecu bolnoav crying ce sa fac ma doar inima cand il vad asa! daca moare ma va intrista si mai tare! ce voi face? ma doare sufletul rau plang si nu ma pot opri crying o fi pentru ca in ultimul timp nu prea l-am bagat in seama? sta mereu pe jos la colivie si doarme..nu am timp sa-i dau drumul sa mai zboare prin casa pentru ca fata e batrana si grasa si nu poate zbura si el nu zboara fara ea crying
Va rog spuneti ceva!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Am avut si eu perus ca tine!
Papagalul meu statea ca al tau suparat si pe jos in colivie, motaia...
Avea diaree si era slabit.
Cand am observat am facut repede un ceai de izma(menta).
Cand faci ceaiul trebui sa il pui rece on colivie sa bea nu trebuie fierbinte!
Daca ai frunze de menta proaspata o speli bine si ii dai sa o manance.
Eu asa am facut si a scapat de diaree, s-a facut bine, sanatos tun.

Recomandat este sa faci ceai o data pe saptamana sau 1-2 ori pe saptamana ceai, sau daca nu, ii dai menta proaspata sa manance!
Dupa ce isi revine sa-mi trimiti mesaj daca am avut deptate...
Succes! Te pup.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mersi mult de raspuns sper sa fie ca tine si sa aiba diaree ca sa il pot insanatosi si nu aibe altceva!

Sigur aia are! 100%
Te pup!

Ok o sa vad daca isi revine ca i-am facut ceai de izma si i-am pus insa menta verde nu cred ca am trebuie sa merg la cineva la gradina..sau nu stiu

Bine,draga mea!

Inca nu si-a revenit sad I-am pus ceai insa nu l-am vazut daca a baut sau nu asa ca a doua zi i-am pus apa si vitamine in ea si a zis mama mea ca l-a fortat sa bea prima oara (al doilea perus, adica fata, bea singura si e foarte activa pe langa el) si acum de curand mi-a zis mama ca il vede ca se urca sa manance si sa bea asta inseamna mult pentru mine insa..cand isi va reveni sad cu cat dureaza mai mult aceasta boala cu atat ma ingrijorez sad

Cand pui ceaiul il lasi acolo 2-3 zile sa bea si pe urma il schimbi.

Nu isi revine asa de repede!
Trebuie sa se recupereze, este slabit.

Daca a inceput sa manance si sa bea ceai, inseamna ca isi revine!
Este un semn bun!
Nu te mai ingrijora!
Te pup!

Nu are diaree! S=ar putea sa aiba ceva la fiere la cum arata gainatu.In unele zile e vesel canta etc si in altele sta suparat.Stii ce ar trebui sa fac?

Din pacate nu cred ca pot sa te ajut.
Am incercat, imi pare rau de papagalul tau!
Daca se simte tot asa sfatul meu este sa te duci la veterinar.

Of...sunt niste pasari mici nu prea exista leacuri pentru ei..mama mea lucreaya la o avipola sau cum se scrie si o sa intrebe pe o femeie care stie multe despre pasari poate stie ceva mersi pentru ajutor si sustinere.
App ma mai joc cateodata cu el ca-i place da-l da la o parte celalalt perus(fata)ca-i geloasa happy ca asa daca stau după el se joaca.dar dupa se duce sa manance putin si se pune jos

Ok.
Te pup!

Din pacate....papagalul meu a murit crying((( o sa-mi treaca dar sunt ingrijorata pentru celalat (fetita) care a aramas singura sad eu alt papagal nu mai vreau asa ca o voi atasa de mine sa nu se simta singura da-i greu crying

Condoleanțe!

Mersi.

17 răspunsuri:
| Silviukill a răspuns:

Pai daca e asa, fata dai drumul in libertate si cumpara alta poate asa isi va reveni baiatul deci...

| anonim_4396 explică (pentru Silviukill):

Cum sa-i dau drumul? ai innebunit? il am de 4 ani iti dai seama ca el s-a atasat de celalalt papagal? practic nici nu zboara fara el..si as suferi si mai mult daca i-as da drumul l-am luat de pui mic crezi ca s-ar descuurca singru in libertate? -_-